Trafiłem na taki zapis w wyjątkach zasad na końcu instrukcji Jaskini:
Postacie Zamienione w Kamień nie mogą przedostawać się w jakikolwiek sposób na planszę Jaskini, a w tej Krainie nikogo nie można Zamienić w Kamień.
W jaki sposób może się to stać? Skamieniony nie porusza się, nie używa Zaklęć. Czy jest to bubel zasadowy przy konwersji z MiMa, gdzie ropucha może się poruszać?
Jaskinia a Zamieniony w Kamień
- Misiek
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Arena
• Bestia
• Pakiety Rozszerzające - Posty: 3374
- Isztwan
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Droga do Chwały
• Las Elfów
• Trzęsawiska i Lodowy Las - Posty: 1382
- Kontakt:
Można chyba inną postać zamienioną w kamień przenieść do jaskini i przy okazji w ten sposób ją odczarować.
Chyba, że na zamienionego w kamień zaklęć nie można rzucać - już nie pamiętam./
[ Dodano: Sro Sty 06, 2010 7:24 pm ]
Sprawdziłem. Nie można na taką postać Zaklęć rzucać, więc to chyba faktycznie jakiś błąd.
Chyba, że na zamienionego w kamień zaklęć nie można rzucać - już nie pamiętam./
[ Dodano: Sro Sty 06, 2010 7:24 pm ]
Sprawdziłem. Nie można na taką postać Zaklęć rzucać, więc to chyba faktycznie jakiś błąd.
- Rogo
-
Oj tam zaraz błąd... Po prostu zasada bez zastosowania :mrgreen:
A może jakaś karta Spotkania mogłaby przenieść do Jaskini? A może twórcy choć raz pomyśleli w przód i przewidzieli możliwość stworzenia autorskich dodatków?
A może ustalili z góry taką zasadę, a później nie stworzyli żadnej karty, do której miałoby to zastosowanie? Ot tak po prostu zapomnieli 
A może jakaś karta Spotkania mogłaby przenieść do Jaskini? A może twórcy choć raz pomyśleli w przód i przewidzieli możliwość stworzenia autorskich dodatków?
Ja nawet nie mam Talismana.