Uzasadnienia mile widziane i wskazane.
Pominąłem Przeistoczenie, gdyż jak zauważyłem część osób, go nie stosuje, a z drugiej strony gdybym go wstawił dla wielu osób wybór byłby oczywisty.
Ankietę ustawiłem na 100 dni.
jeszcze lepsza jest kombinacja przeistoczenie + przyzwanie czaru - mozna upiec dwie pieczenie na jednym ogniuOley pisze:no ja bym jednak powiedział ze Przeistoczenie ...
ostatnio kumpela była tak napakowana że nikt nie mógł jej juz nic zrobić i jak powiedziała że idzie po Koronę to jej zapodałem ten czar i to "zrównoważyło" grę ...
słowo anihilacja zupełnie tu nie pasuje - nie mieszajcie fizyki jądrowej z magią i miecz, bo przestanę w nią grać.Możnaby zastosować zasady anihilacji
Zasady są dosyć proste:Nie znam dokładnie zasad anihilacji / banicji o których wspomina Ambar0
Na razie wymieniamy luźno myśli. Nic więcejNo właśnie - duża szczypta taktyki, a wy ją chcecie zabić. Dlaczego? Nie rozumiem.
tego to już nie rozumiem :?słowo anihilacja zupełnie tu nie pasuje - nie mieszajcie fizyki jądrowej z magią i miecz, bo przestanę w nią grać
Ja uważam że i tak nawet przeistoczenie nie jest najleprzym czaremBizon pisze:To, ktory czar jest najlepszy zalezy przede wszystkim od tego, jakimi poszukiwaczami graja gracze, jakich maja przyjaciol, jakie przedmioty i wspolczynniki. Oczywiscie przeistoczenie bije na glowe wszystkie inne czary. Z czarow wymienionych w ankiecie za najlepszy uznalem dotyk smierci."
Nie wpadłem na to że czar Weryfikacja można tak użyć, w takim razie jest niezłym czarem.Ja wybrałem Dotyck śmiercji bo dzięki niemu można się szybko pozbyć niewygodnych poszukiwaczy.Według mnie najleprzym zastosowaniem jest dojscie do skarbca w podziemi i wtedy uzycie tego czaru, wtedy wychodzi na to że z tym czarem w łapie dojscie do skarbca to korona władzy murowana
Kolega do dzisiaj mi wypomina sytuacje gdy był w Jaskini i wyciągnął kartę Tunel Grozy. Wyrzucił tam 4, ale właśnie Czarem Weryfikacja zmieniłem słownie rzut kostką na 2... A co ten rezultat oznacza na pewno wiecie :twisted:Raleen pisze:Weryfikacja jest w "Jaskini".
No tak ale te Czary sa hm autorskie, chyba, ze jest coś o czym nie wiem.SPIDIvonMARDER pisze:"Ropucha", "Zaklęcie w Sokoła" oraz "Złoto Głupców".
Hmm... Autor ankiety miał raczej na myśli Czar "Wyssanie", a nie "Wyssanie jaźni" o którym piszesz. Czar Wyssanie dzięki któremu możesz zabrać innemu Poszukiwaczowi 1 pkt. Siły/Mocy i na stałe przekazać go sobie jest mocnym Czarem. Załóżmy, że przed rzuceniem Twój kolega w grze i Ty macie po Sile 10. Po rzuceniu Ty masz 11, a kolega 9. W walce różnica wynosi już 2, a wcześniej szanse były jednakowe.SPIDIvonMARDER pisze: 2. Wyssanie - nie pamiętam, by to kiedyś odegrało znaczna rolę. Bez znajomości cudzych czarów (Szpieg lub Wróżka) raczej nieskuteczne.