piesleszek pisze:1) Zaklęcie zniszczenie - moge je rzucic na poczatku tury albo po wykonaniu ruchu - czy moge zniszczyc karte ktora wylosuje po wkroczeniu na dane pole i czy moge zniszczyc karte np czarownice ktora zamienia mnie w zabe, albo jakiegos wroga kiedy wynik jest dla mnie niekorzystny
W sumie czy zaraz po wyciągnięciu karty to nie wiem, bo
chyba musisz od razu przejść do rozpatrywania karty. Jak zostaniesz zamieniony w żabe to nie możesz w ogóle rzucać czarów, a jak przegrasz walkę to tracisz resztę tury, więc także za poźno na czary.
piesleszek pisze:2) Kiedy gram zabojca i wchodze na pole ruin gdzie trzeba dodac 2 do rzutu ataku wroga to jesli chce go zasztyletowac to czy dodaje sie te 2 pkt do ataku czy nie bo wszak nie wykonuje sie rzutu
Runy a nie Ruiny

Nie wiem jak to w nowym Talismanie, ale ale w starym poczicwym MiM dodajesz te 2 punkty do rzutu kostką a nie do skuteczności, wiec skoro nie ma rzutu kostką to nic nie powinno się dodawać (z logicznego punktu widzenia, który byl tu przez niektórych tępiony xD)
piesleszek pisze:3 Czy moge sie teleportowac na obszar doliny ognia jesli nie mam talizmanu i wejsc po korone wladzy
W nowym MiM są jakieś karty / cokolwiek innego teleportujące do Doliny Ognia? Bo przypominam, że Teleportacja w Wewnetrznej Krainie nie działa. Bez Talizmanu
nie możesz stanąć na obszarze Doliny Ognia,
aczkolwiek bez talizmanu możesz pojawić się na Koronie Władzy (w starym poczciwym MiM byly karty które Cię tam od razu przenosiły)
piesleszek pisze: 4 W jaki sposob mozna opuscic korone wladzy
NA tej samej zasadzie co ucieczka z Wewnetrznej Krainy (chyba coś o tym było w instrukcji - bodajze cofałeś się co 1 obszar bez wykonywania instrukcji, ale głowy nie dam, bo dawno nie grałem, a jeszcze dawniej nie uciekałem

)
EDIT

Piszę na podstawie starego poczciwego MiM, ale myśle, że takie podstawy się nie zmieniły

[quote="piesleszek"]1) Zaklęcie zniszczenie - moge je rzucic na poczatku tury albo po wykonaniu ruchu - czy moge zniszczyc karte ktora wylosuje po wkroczeniu na dane pole i czy moge zniszczyc karte np czarownice ktora zamienia mnie w zabe, albo jakiegos wroga kiedy wynik jest dla mnie niekorzystny[/quote] W sumie czy zaraz po wyciągnięciu karty to nie wiem, bo [b]chyba[/b] musisz od razu przejść do rozpatrywania karty. Jak zostaniesz zamieniony w żabe to nie możesz w ogóle rzucać czarów, a jak przegrasz walkę to tracisz resztę tury, więc także za poźno na czary.
[quote="piesleszek"]2) Kiedy gram zabojca i wchodze na pole ruin gdzie trzeba dodac 2 do rzutu ataku wroga to jesli chce go zasztyletowac to czy dodaje sie te 2 pkt do ataku czy nie bo wszak nie wykonuje sie rzutu[/quote] Runy a nie Ruiny :) Nie wiem jak to w nowym Talismanie, ale ale w starym poczicwym MiM dodajesz te 2 punkty do rzutu kostką a nie do skuteczności, wiec skoro nie ma rzutu kostką to nic nie powinno się dodawać (z logicznego punktu widzenia, który byl tu przez niektórych tępiony xD)
[quote="piesleszek"]3 Czy moge sie teleportowac na obszar doliny ognia jesli nie mam talizmanu i wejsc po korone wladzy[/quote] W nowym MiM są jakieś karty / cokolwiek innego teleportujące do Doliny Ognia? Bo przypominam, że Teleportacja w Wewnetrznej Krainie nie działa. Bez Talizmanu [b]nie możesz[/b] stanąć na obszarze Doliny Ognia, [b]aczkolwiek[/b] bez talizmanu możesz pojawić się na Koronie Władzy (w starym poczciwym MiM byly karty które Cię tam od razu przenosiły)
[quote="piesleszek"] 4 W jaki sposob mozna opuscic korone wladzy[/quote] NA tej samej zasadzie co ucieczka z Wewnetrznej Krainy (chyba coś o tym było w instrukcji - bodajze cofałeś się co 1 obszar bez wykonywania instrukcji, ale głowy nie dam, bo dawno nie grałem, a jeszcze dawniej nie uciekałem :P)
EDIT :)
Piszę na podstawie starego poczciwego MiM, ale myśle, że takie podstawy się nie zmieniły :)