Rezygnacja z bycia kartą Mistrza

Wszystkie niejasności, wątpliwości, rożne sugestie związane z zasadami gry.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
JollyRoger [Autor tematu]
Gladiator
Gladiator
Gladiator
Uczestnik Zjazdów
Rezygnacja z bycia kartą Mistrza

Post autor: JollyRoger »

Mam pytanie dotyczące profesji w Mieście (Arcymag, Szeryf, Mistrz Złodziei, Królewski Champion) i Mistrzowie (Templariusz, Herold, Rycerz Chaosu i Mistyk) Czy po uzyskaniu którejś z powyższych można ja stracić (poza śmiercią postaci) albo dobrowolnie się jej zrzec ?

"Jak Palladyn szlachetnie, mieczem złączę lub zetnę"
Awatar użytkownika
Mały Nemo
#Administrator: Nemomon
Playtester Talismana
Współtłumacz TMiM
Organizator Zjazdów
Uczestnik Zjazdów
Ware wa Messiah nari
Autor Dodatków
A kind, crazy fool and a stubborn kid.

Re: Rezygnacja z bycia kartą Mistrza

Post autor: Mały Nemo »

Wydzielone z kilku pytań, bo tamten temat dotyczy TMiM.

@JollyRoger

Na kacie Rycerza Chaosu w ostatniej zdolności jest napisane, że nie można własnowolnie zrezygnować z bycia Rycerzem Chaosu, więc moim zdaniem można rezygnować ze wszystkich kart Mistrza, poza tym właśnie Rycerzem Chaosu.

Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!
Awatar użytkownika
Zaberish
Kuglarz
Kuglarz
Kuglarz
Uczestnik Zjazdów

Re: Rezygnacja z bycia kartą Mistrza

Post autor: Zaberish »

JollyRoger pisze: piątek 16 sie 2024, 15:41 Mam pytanie dotyczące profesji w Mieście (Arcymag, Szeryf, Mistrz Złodziei, Królewski Champion) i Mistrzowie (Templariusz, Herold, Rycerz Chaosu i Mistyk) Czy po uzyskaniu którejś z powyższych można ja stracić (poza śmiercią postaci) albo dobrowolnie się jej zrzec ?
No więc tak: w przypadku dodatku "Mistrzowie" (tego z gazety), zasady stanowią wprost, że można w każdej chwili zrezygnować z bycia Mistrzem, a jedynym wyjątkiem jest Rycerz Chaosu.
Poniżej dowód (wycinek oryginalnej instrukcji):
Mistrzowie-wycinek.JPG
Co do profesji z "Miasta". jest tak:
- w dowolnej chwili możesz zrezygnować z bycia Królewskim Championem, Szeryfem i Mistrzem Złodziei (w przypadku Mistrza Złodziei zachowujesz posiadane Listy Gończe).
- z bycia Arcymagiem zrezygnować nie można (w ogóle - ani dobrowolnie, ani w inny sposób, bo dostaje go WYŁĄCZNIE ten gracz, który jako pierwszy odda jakiś Magiczny Przedmiot w Gildii Czarowników).

Wklejki z instrukcji tu nie zrobię, bo nie mam skanów instrukcji, ale wszystkie informacje znajdziesz w części zatytułowanej "NOWI POSZUKIWACZE" na stronie 2 i 3.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Pudełko z grami - największa w sieci baza informacji o starych grach planszowych
ODPOWIEDZ