Emulatory, Stare Gry i Konsole
- Mały Nemo
-
A kind, crazy fool and a stubborn kid. - Posty: 24490
- Sporek
-
Ściągałem stamtąd przerobioną Kontrę i Złotą Piątkękaku pisze:Polecam) http://www.gry-pegasus.xaa.pl/
Ogólnie polecam jako katalog gier: http://www.emuinfo.pl/romy.php?akcja=to ... b5eabff528
Ale za niektóre romy trzeba im zapłacić, więc potem warto wpisać w google i zawsze znajdzie się alternatywa. Ciekawe są też przetłumaczone Romy, nawet Zeldę w PL i Final Fantasy idzie znaleźć
"trzeba przeciwdziałać przegięciom" - chaos
John Titor IBM
John Titor IBM
- Mały Nemo
-
- Sporek
-
Pewnie ! Zawszę falstartowałem, a strzelanie do tych dysków zawsze mnie denerwowało. Akurat mam wbudowane poszczególne dyscypliny jako osobne gry w mojej konsoli, ale na romie też miałem, i zawsze w to grałem.kaku pisze:Aha! Dla mnie najlepszy był właśnie ten banan, on leciał i stawał i tak w kółko aż wpadł do bramki
A pamiętacie Olimpiadę?
Aż mi się skojarzyła gra o motorach, parę plansz było, wkurzało długie wracanie do pojazdu po wywrotce, ale wciągała jak mało jaka
John Titor IBM
John Titor IBM
- Mały Nemo
-
Możesz mi dać screena tajnego strzału postaci o numerze 10? Jak pamiętam, to on był właśnie tą postacią, która mogła strzelić tyle goli.
Olimpiada która? Track and Field czy Barcelona?
Jedyną grę w PL jaką grałem, to Legend of Zelda: Link's Awakening DX. Dlatego wciąż w pamięci siedzi mi przezabawna nazwa: "Ballada o Wietrznej Rybie" (nota bene zajebisty song).
Jedyną grę w PL jaką grałem, to Legend of Zelda: Link's Awakening DX. Dlatego wciąż w pamięci siedzi mi przezabawna nazwa: "Ballada o Wietrznej Rybie" (nota bene zajebisty song).
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!
- Sporek
-
Mi tam ta nazwa nie przeszkadzała, dopiero teraz zaczyna mnie bawić.Nemomon pisze:Możesz mi dać screena tajnego strzału postaci o numerze 10? Jak pamiętam, to on był właśnie tą postacią, która mogła strzelić tyle goli.
Skoro temat jest o emulatorach, to coś powiem. Używacie gdy gracie takich kratek, takich kresek poziomych na ekranie, tak dla klimatu ? Ja używam, nie dość, że oczy się nie męczą, to robi klimat
John Titor IBM
John Titor IBM
- Mały Nemo
-
- Mały Nemo
-
Banan był w 11, rybka (drugi najpotężniejszy strzał), to 7. Ale ten, o którym ja mówię, to chyba 10 - taka płaska piłka to była, odbijała sioę od ziemi tuż przed bramką. Jak strzeliłeś tego strzała pod kątem, a nie na wprost, to 100 strzelenia gola było.kaku pisze:Track FieldA odnośnie tego strzału chodziło mi o chyba 11
- Mały Nemo
-
Ja wolę widzieć to, co mam na ekranieSporek pisze:Mi tam ta nazwa nie przeszkadzała, dopiero teraz zaczyna mnie bawić.Nemomon pisze:Możesz mi dać screena tajnego strzału postaci o numerze 10? Jak pamiętam, to on był właśnie tą postacią, która mogła strzelić tyle goli.
Skoro temat jest o emulatorach, to coś powiem. Używacie gdy gracie takich kratek, takich kresek poziomych na ekranie, tak dla klimatu ? Ja używam, nie dość, że oczy się nie męczą, to robi klimatW prawie każdym emulatorze to jest, w nestopii, w virtua nes, a cieszy.
- Sporek
-
Trzeba będzie sprawdzić tą barcelone, bo coś mi świta, ale nie pamiętam tej gry zupełnie.Nemomon pisze:W Barcelonie był maraton i generalnie była bardziej rozbudowana. Track and Field był dobry, ale (jak mnie pamieć nie myli) jedynie wersja upgradowana, mająca więcej plansz.
A pamiętacie TANK'a
John Titor IBM
John Titor IBM
- Sporek
-
Widać, to drobna siatka, zasłania z 1 pixel na 1 cm, ale taki efekt retro daje, i super wygląda.Nemomon pisze:Ja wolę widzieć to, co mam na ekranieSporek pisze:Mi tam ta nazwa nie przeszkadzała, dopiero teraz zaczyna mnie bawić.Nemomon pisze:Możesz mi dać screena tajnego strzału postaci o numerze 10? Jak pamiętam, to on był właśnie tą postacią, która mogła strzelić tyle goli.
Skoro temat jest o emulatorach, to coś powiem. Używacie gdy gracie takich kratek, takich kresek poziomych na ekranie, tak dla klimatu ? Ja używam, nie dość, że oczy się nie męczą, to robi klimatW prawie każdym emulatorze to jest, w nestopii, w virtua nes, a cieszy.
Tak z innej beczki:
Zachęciliście mnie, aby w najbliższej przyszłości wyciągnąć pegasusa z pudła i pogrzebać w worku z grami, jak coś z rarytasów będzie to wam prześlę zdjęcia z telewizora.
John Titor IBM
John Titor IBM
- Mały Nemo
-
Grałem w kilka Battle Tank (w tym i w symulację czołgu), ale najlepiej wspominam tę wersję, w której znak pozwalający pływać po wodzie był swastyką xDSporek pisze:Trzeba będzie sprawdzić tą barcelone, bo coś mi świta, ale nie pamiętam tej gry zupełnie.Nemomon pisze:W Barcelonie był maraton i generalnie była bardziej rozbudowana. Track and Field był dobry, ale (jak mnie pamieć nie myli) jedynie wersja upgradowana, mająca więcej plansz.
A pamiętacie TANK'a? Kto z was zawsze zaczynał od edytora, budował sobie super bazy itp. ładnie ozdabiał i zasłaniał orła metalem
? Przyznać się
Ja budowałem planszę tak, iż tylko zasłaniałem orła metalem, a reszta była pusta, by nie zasłaniała mi strzałów
- Sporek
-
Identyczna wersja jest wbudowana w moją konsole ! (i wiele innych wersji różniących się grafiką) i nazywała się jakoś inaczej, orzeł wtedy też jakiś taki chudszy był...Nemomon pisze:Grałem w kilka Battle Tank (w tym i w symulację czołgu), ale najlepiej wspominam tę wersję, w której znak pozwalający pływać po wodzie był swastyką xDSporek pisze:Trzeba będzie sprawdzić tą barcelone, bo coś mi świta, ale nie pamiętam tej gry zupełnie.Nemomon pisze:W Barcelonie był maraton i generalnie była bardziej rozbudowana. Track and Field był dobry, ale (jak mnie pamieć nie myli) jedynie wersja upgradowana, mająca więcej plansz.
A pamiętacie TANK'a? Kto z was zawsze zaczynał od edytora, budował sobie super bazy itp. ładnie ozdabiał i zasłaniał orła metalem
? Przyznać się
.
Ja budowałem planszę tak, iż tylko zasłaniałem orła metalem, a reszta była pusta, by nie zasłaniała mi strzałów.
Ale to nie tylko temat z gier o NES'a, więc wykorzystam forum i spytam:
Pamiętacie jak nazywał się taki symulator statku/okrętu na commodore'a w którym można było torpedy podwodne wystrzeliwać itp. ? Szukam tej gry od paru lat i znaleźć nie mogę
John Titor IBM
John Titor IBM
- abubu
-
Na Atari czy tam Commodore (nie pamiętam, bo kolega miał i było to dawno) najlepsza jak dla mnie to River Ride ... godzina wczytywania kaseciaka, w między czasie chodzenie na paluszkach co by error nie wyskoczył... a później śmiganie nad FUELami i strzelanie do statków
Poza tym to na Pegasusa (lub Atlantis - kopia) najlepsze jak dla mnie:
- Dizzy (przygodówki a nie jakieś durne zręcznościówki)
- Back to the Future (wszystkie części)
- Killer Tomatoes (?)
- F1
- piłka z magicznej 4ki (czy raczej 5ki)
Poza tym to na Pegasusa (lub Atlantis - kopia) najlepsze jak dla mnie:
- Killer Tomatoes (?)
- F1
- Poochacz
-
FUELa pamiętam ale ze złotej piątki na Pega lepsze było Micro Machines:) Mnie znowu zapadła w pamięć gra na Atari. Nie pamiętam już nazwy, ale polegała ona po prostu na... zabawie w chowanego :mrgreen: Czyli drugi gracz wychodził z pokoju a pierwszy miał do dyspozycji cały wirtualny dom by znaleźć w nim kryjówkę. Z czystym sumieniem mogę powiedzieć: teraz już takich gier nie robią 
"Życie nie jest tak bolesne, jak jazda rowerem bez siodełka"
- kaku
-
abubu pisze: Poza tym to na Pegasusa (lub Atlantis - kopia) najlepsze jak dla mnie:
- Killer Tomatoes (?)
- F1
Abu o to Ci chodziło prawda odnośnie tej piłki nożnej na tzw. Srebrnej Czwórce
SREBRNA CZWÓRKA!!!
WIELKIE, NIEZAPOMNIANE GRY!!!
-SOCCER
-GO! DIZZY! GO!
-SUPER ROBINHOOD
-BOOMERANG KID
- abubu
-
Tak, tylko znam ją pod nazwą "Złota czwórka": http://allegro.pl/pegasus-zlota-czworka ... 38242.html - tą miałem
Chociaż wolałem tą: http://www.gry-pegasus.xaa.pl/Zlota%20Piatka.html (MM, TFAO Dizzy)
Chociaż wolałem tą: http://www.gry-pegasus.xaa.pl/Zlota%20Piatka.html (MM, TFAO Dizzy)