Kombinujesz, kombinujesz. Na razie mówimy o wystawianiu poszukiwaczy, więc takie teksty niepotrzebnie mieszają.PoKrAk pisze:pewnie teraz uznasz że w takim razie nalezy zakazać jeszcze komentowania wystawionych w konkursie prac... ja na to, że na ocenę ma również niewątpliwie wpływ to jak ocenili to ci którzy głosowali przed nami zwłaszcza jeśli podali jakieś uzasadnienie, w tej sytuacji wypadałoby zrobić jeszcze głosowanie tajne żeby już nic w ogóle nie miało wpłwywu na ocenę, tyle że wtedy moim zdaniem odpada spora częśc zabawy jaką daje konkurs i możliwośc śledzenia rozwoju sytuacji wraz z kolejnymi głosami
Konkurs na postać/poszukiwacza - dyskusja
- czeski_
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Kraina Snu
• Kraina Umarłych
• Puszcza - Posty: 630
-
-
- SeSim
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Krypta Upiorów (pomagier)
• Labirynt Magów (pomagier)
• Poszukiwacze - Posty: 6145
- pretorianstalker
-
-
- gural
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Bestiariusz
• Kurhan
• Świątynia - Posty: 1031
- czeski_
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Kraina Snu
• Kraina Umarłych
Dla mnie to nie jest dobre rozwiązanie, bo przy własnym komputerze (czyt. przy własnych pracach) jestem raz, może dwa razy w miesiącu. Mógłbym czasem niewyrobić na dwa razy w miesiącu - ale dostosuje się.PoKrAk pisze:Tydzień na głosowanie to zupełnie wystarczający czas, potem i tak nik już nie głosuje, a możnaby dzięki temu robić 2 etapy na miesiąc.
Jest też inny minus - konkurs prac dwa razy w miesiącu spowoduje, że postacie będą powstawały często na chama, byle tylko nie stracić zbyt dużo pkt. Nie każdy produkuje poszukiwaczy masowo. Obniżyłoby to poziom konkursu.
- gural
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Bestiariusz
• Kurhan
- czeski_
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Kraina Snu
• Kraina Umarłych
- Valdi
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Handel
• Księżycowy Kamień
• ZP i LK - Posty: 13472
Niestety pozostaniemy przy trybie miesięcznym. Powody:
od 1 do 10 są przyjmowanie zgłoszeń,
od 10 do miej więcej 17-20 będzie głosowanie,
od tego 20 do 1 bedzie czas aby sobie zrobić postać przygotować ja do wystawienia i takie tam,
niestety w trybie 2 etapy na miesiąc nie wiem czy byśmy może i tak może i nie sie wyrobili, pamiętajcie że wszystkie edycje, podliczania punktów, zamieszczanie wyników robimy w czasie wolnym pomiędzy studiami pracą i życiem osobistym, więc mam nadzieje że zrozumiecie moje obawy co do 2 etapów na miesiąc. według mnie jest dobrze a pośpiech nie jest konieczny.
od 1 do 10 są przyjmowanie zgłoszeń,
od 10 do miej więcej 17-20 będzie głosowanie,
od tego 20 do 1 bedzie czas aby sobie zrobić postać przygotować ja do wystawienia i takie tam,
niestety w trybie 2 etapy na miesiąc nie wiem czy byśmy może i tak może i nie sie wyrobili, pamiętajcie że wszystkie edycje, podliczania punktów, zamieszczanie wyników robimy w czasie wolnym pomiędzy studiami pracą i życiem osobistym, więc mam nadzieje że zrozumiecie moje obawy co do 2 etapów na miesiąc. według mnie jest dobrze a pośpiech nie jest konieczny.
Jesteś autorem dodatku, zamieść go na stronie www.MagiaiMiecz.eu. Skontaktuj się ze mną poprzez mail.
- SeSim
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
Również wydaje mi się, że dwa etapy na miesiąc to za dużo. Nie tylko ze względu na to, że mogą powstawać masowe chałtury, ale również ze względu na to, że istnieje ryzyko że będzie mniej głosów ze względu na to, że nie wszyscy logują się co dziennie na forum. Poza tym konkurs by się za szybko znudził wg mnie 
Top Secret Ninja Off Topic Creators Internatinal Organization Member
- Padre
-
- Kontakt:
- gural
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Bestiariusz
• Kurhan
Nie gnije w naszym posiadaniu, ale nie mamy na tyle siły by nieść ją samodzielnie. Dalej chodzi ci pewnie o to, że możemy przepłynąć z Przeprawy do Przystani w Grodzie i wyjść sobie w Dolnym Kręgu? Łódź jednak przyśpiesza nam dotarcie tam.pretorianstalker pisze:6. [7pkt] Pirat - Łódź nie gnije, ale zabrać jej nie można (jeżeli nie mamy odpowiedniego ekwipunku oczywiście)? Jak więc ją zostawimy to zgnije mimo wszystkoŚrednio przydatna zdolność. Jeżeli gród to takie Miasto jak w MiM, to tymbardziej druga zdolność staje się zbędna. Grafika nieco dziwna, ale wykonanie ok.
- Valdi
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Handel
• Księżycowy Kamień
Nie, taj jak napisał PoKrAk nie wymagamy aby każdy znał całą twórczość graczy, jedynie co może to wpłynąć na ocene z powodu powielenia grafiki ale to jedynie zależy od oceniających.Więcej uwagi musimy poświęcać pracy innych BANKIER i HEROLD(z zaginionych) mają taką samą grafike więc jest wtopa
Jesteś autorem dodatku, zamieść go na stronie www.MagiaiMiecz.eu. Skontaktuj się ze mną poprzez mail.
- mriswith
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Handel
• Losowanie Postaci
• Zamek Bestii - Posty: 1008
Ad1. Buty, zbroje, czapki, plaszcze, pierscienie, moze uzywac więc bez przesady, nie wszystko tu podepniemypretorianstalker pisze: Górski olbrzym - dziwne konstrukcje zdań (przedmioty trzymane w dłoniach - na dobrą sprawę można tu podpiąc niemal wszystko poza np Butami). ad2. Zdolność niejasna - zawsze rzuca się za miejsca i przedmioty, czy tylko jeżeli masz taką ochotę? ad4. Cokolwiek dziwna zdolność. Również nie do końca jasna. Jeżeli przeciwnik stojący w odległości 3 pola rzuci 3, to musi isć w przeciwnym kierunku? Tak wynika z karty, co jest lekko dziwne. Wykonanie niezłe, ale siły mógłby mieć więcej jak na olbrzyma. Poza tym, skoro już jest z kamienia, to mogłoby mu coś to dawać.
Ad.2 Wg mnie jest jasne, przecież idąc gdzieś co krok nie "tupiesz", robisz to tylko gdy chcesz, więc napisane jest to w znaczeniu "możesz"
Ad.4.Nie wynika tak z Karty. Z Karty wynika jedynie, że nie może CIe zaatakować. Gdy postaice stoją na jednym polu to mogą: walczyć lub badać obszar, więc w ww. przykładzie pozostałoby badanie obszaru. W tej zdolnosci miałem na myśli to, że gdy inna postać jest blisko, olbrzym go dostrzega i może się "ukryć" zanim go ktoś zaatakuje. W tym zamyśle owa atakująca postać tak jakby nie wie, że on tam wogóle był.
Co do siły to rzeczywiście, pierwotnie miał 5, później go jeszcze dopracowywałem i zmieniłem na 4, wystawiłem na konkurs i choć później przemyślałem, że 5 jednak byłoby lepsze, to już nie dało się zmienić - a wtedy tego zarzutu z Twojej strony, jak również być może ze strony PoKrAkA co do słabości w walce, prawdopodobnie by nie było. Mimo wszystko dzięki za 4 pkt.
Co do konkursu:
1 etap na miesiąc jest wystarczający (a i tak RasdSaris ledwo zdążył ze zgłoszeniem). Długość głosowania skróćmy.
- pretorianstalker
-
?? :>
Czasem cięzko na szybko ustalić co może a czego nie
ad2. Mogło budzić kontrowersje - nie byłem pewny, sam na pewno gralbym, że "możesz"
ad4. W takim razie powinno być to inaczej zapisane. Bo zawsze pozostają innego typu spotkania jak np w przypadku Złodzieja, Kupca, Czarownicy - powinien unikać każdego typu spotkań, a nie tylko walki. Skoro się schowa, to i złodziej nie powinien go okraść, skoro już nie wie nic o jego obecności, a jak jednak wie, to równie dobrze powinien móc walczyć
Co do Pirata - miałem na myśli to, że zdolność sprawdza się tylko w momencie odnalezienia łodzi kiedy mamy odpowiedni transport, co zdarza się pewnie niesłychanie rzadko
- mriswith
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Handel
• Losowanie Postaci
• Zamek Bestii - Posty: 1008
O tym nie pomyślałem. Chyba rzeczywiście to doprecyzuję.pretorianstalker pisze:Bo zawsze pozostają innego typu spotkania jak np w przypadku Złodzieja, Kupca, Czarownicy - powinien unikać każdego typu spotkań, a nie tylko walki. Skoro się schowa, to i złodziej nie powinien go okraść, skoro już nie wie nic o jego obecności, a jak jednak wie, to równie dobrze powinien móc walczyćNiby nie musi tak wcale być, bo z logiką różnie bywa, ale jeżeli już coś tworzymy od nowa, to ja zadbałbym, żeby zachować jakiś MiMowy (czy MMowy) "realizm".
- pillowbookworm
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Karty Smoków
• Poszukiwacze - Posty: 229
tak jakoś widzę że trzeba odpowiadać w innym temacie. śmiesznie
Myślałem nad takim wariantem żeby cybermag atakował na moc. zrezygnowałem z tego świadomie. Uznałem po prostu że nie byłoby dobrze żeby gracz zbyt łatwo mógł utracić kontrolę nad swoim poszukiwaczem. zdecydowałem sie po prostu na "rzadko ale z wykopem"d4. Ta zadolność moim zdaniem mogłaby być połączona ze zdolnością atakowanie przy użyciu mocy. W innym wypadku może nie mieć zastosowania. Niewielu poszukiwaczy potrafi tak atakować. Ja zmieniłbym ilość tur kiedy jest sterowny przez przeciwnika do 2 albo nawet 1 (co i tak byłoby bardzo mocne) i dodał opcję atakowania na moc.
co tu jest niejasne?Ostatnia umiejętność nie jest do końca jasna.Przejmując cybermaga można mu rozkazać aby porzucił wszystko co ma bleeeeeeeee.
Rzeczywiście można zdobyć punkt Siły lub Mocy przy śmiałym założeniu że trafimy do fortecy i wywalimy 5 mz :mrgreen: Może lepiej szukać Instruktora (czy jak tam się to nazywało)?Mając złoto można nieźle podrasować się w Kosmo Otchłani
gry Sfery kupuję ekonomicznie Podziemia+Miasto+Jaskinia=9 mz;podstawka MM=5mz
- Grajki
-
Witam, wiem że wątek wystawiania do konkursu postaci pokazywanych wcześniej na forum wygasł kilka stron temu ale nie mogłem zabrać wcześniej głosu w tej sprawie. Uważam że niema w tym nic złego i nie powinno się tego zabraniać. Nie będę się tu rozwodził myślę że to po prostu podnosi poziom plebiscytu, gdyż można wystawić lepiej dopracowane postacie, a jak komuś to się nie podoba to niech udostępni swoją postać na forum i ją poprawia dowoli przed wystawieniem do konkursu wtedy szanse będą wyrównane.
- SeSim
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
- Leviathan
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• 500 Kart Przygód
• Pieczara Kanibali
• Wyspy Przeznaczenia - Posty: 615
Dokładnie.SeSim pisze:Konkurs jest indywidualny, a co zatem idzie powinien się liczyć pomysł pojedynczej jednostki a nie zbiorowa korekta.
Tak jak już pisałem wcześniej trudno nazwać poszukiwaczem wykonanym indywidualnie coś co było przerabiane na forum od a do z zgodnie z sugestiami kilkunastu użytkowników.
Konkurs ma służyć między innymi przekazaniu uwag na temat zaprezentowanych prac. Na korekty jest czas później.
"A son seul aspect n'est-on pas terrasse?
Nul n'est assez hardi pour l'exciter"
Job 40:28
Nul n'est assez hardi pour l'exciter"
Job 40:28
-
-
U mnie praktycznie nie ma żadnych korekt, wiec nie widze powodu żebym miał nie wystawiać do konkursu postaci które pojawiły sdię na forum i są z danego miesiącaa co zatem idzie powinien się liczyć pomysł pojedynczej jednostki a nie zbiorowa korekta.
- Valdi
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Handel
• Księżycowy Kamień
Zmiany tak będą w 2ed. Ale nie chodzi nam o pojedynczą jednostkę czyli o Ciebie tylko oto że użytkownicy forum co do niektórych postaci wkładają więcej niż autorzy. Regulamin będzie obowiązywał od 2ed i tam będzie opisane dokładnie co i jak, najprawdopodobniej 1 wer. poszukiwacza/postaci. ale to jeszcze nie jest pewne.
Przy okazji na PM do mnie, prosiłbym zgłaszać propozycje nagród na 2 ED nie wiem co komu wpadnie do głowy, więc wszystkie pomysły podsyłać.
Przy okazji na PM do mnie, prosiłbym zgłaszać propozycje nagród na 2 ED nie wiem co komu wpadnie do głowy, więc wszystkie pomysły podsyłać.