The Highland Expansion (Góry)
- Kaktus+
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Apteka
• Kraina Snów
• Lodowa Kraina - Posty: 3416
- Mały Nemo
-
A kind, crazy fool and a stubborn kid. - Posty: 24376
- verdugo
-
Faktycznie, przecież Walkiria miała taką umiejętność. Jednak jak dla mnie to może mieć taką umiejętność, bo osobiście z kumplami gramy tak, że jeśli jeden Poszukiwacz wygra walkę z innym to zamiast zabierać punkt życia, lub przedmiot, może zabić przyjaciela :mrgreen: Poza tym teraz w Talismanie , jest kilka kart przygód przez które nasz Przyjaciel może zginąć, albo np sam Pan Żniwiarz może nam Przyjaciela zatłuc :mrgreen: więc umiejętność ta byłaby przydatna :mrgreen:
- Kaktus+
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Apteka
• Kraina Snów
- Mały Nemo
-
- Kaktus+
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Apteka
• Kraina Snów
- Mały Nemo
-
Looknijcie sobie na baner FFG, jest tam reklamówka:
http://www.fantasyflightgames.com/index.asp
Przedstawia nam ona wściekłego ptaka z okładki, który się nazywa Dreadwing:

Jest Przyjacielem, a jego efekt powoduje, że możemy rzucać 2 kośćmi za ruch i sumować wynik, jeżeli jednak wyrzucimy dublet, to możemy się teleportować do dowolnego miejsca w tej Krainie.
Warto zwrócić uwagę na "zdobnienia" tej karty, do tej pory jedynie karty Skarbów były zdobione. Podziemia, czy Zaklecia były takie same jak karty Przygód, tylko z innym tłem..
Drugą kartą jest Eyrie Vanguard:

który jest kartą Zdarzenia, a z tego, co wyczytałem, acz mogę się mylić, pozwala nam przejrzeć 3 pierwsze karty ze stosu kart Gór i ułożyć je z powrotem w dowolny sposób.
http://www.fantasyflightgames.com/index.asp
Przedstawia nam ona wściekłego ptaka z okładki, który się nazywa Dreadwing:

Jest Przyjacielem, a jego efekt powoduje, że możemy rzucać 2 kośćmi za ruch i sumować wynik, jeżeli jednak wyrzucimy dublet, to możemy się teleportować do dowolnego miejsca w tej Krainie.
Warto zwrócić uwagę na "zdobnienia" tej karty, do tej pory jedynie karty Skarbów były zdobione. Podziemia, czy Zaklecia były takie same jak karty Przygód, tylko z innym tłem..
Drugą kartą jest Eyrie Vanguard:

który jest kartą Zdarzenia, a z tego, co wyczytałem, acz mogę się mylić, pozwala nam przejrzeć 3 pierwsze karty ze stosu kart Gór i ułożyć je z powrotem w dowolny sposób.
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!
Little bit of fun is all I'm after!
- Qxa
-
Skoro 2 karcioszka nie ma zdobień to wydaje mi sie że tą pierwszą trzeba będzie pozyskać w jakiś inny sposób niż po prostu wylosować skoro widnieją na niej zdobienia. Tak samo jak skarby w podziemiach. Byż może w górach zdobywać będzie się przyjaciół?
"Ptaki w jej warkoczach drzemią,
Gdy spękana słońcem ziemia"
Gdy spękana słońcem ziemia"
- Kufir
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Groźniejsze Podziemia
• Nowe PP
• Zadania Czarownika - Posty: 2174
Wiadomo już co będzie głównym celem tego dodatku?
Mam nadzieję że to nie kolejna droga do KW
[ Dodano: Pon Mar 01, 2010 7:35 pm ]
Na stronie Valdiego ( http://www.magiaimiecz.eu/ ) przeczytałem:
W Górach będziemy ciągnąć karty przygód ???
Wiadomo już co będzie głównym celem tego dodatku?
Mam nadzieję że to nie kolejna droga do KW
[ Dodano: Pon Mar 01, 2010 7:35 pm ]
Na stronie Valdiego ( http://www.magiaimiecz.eu/ ) przeczytałem:
Co znajdzie się w dodatku jeszcze dokładnie niewiadomo ale z nieoficjalnych wiadomości: 1 instrukcja, Plansza, 6 karty Poszukiwaczy, 6 figurki Poszukiwaczy, ponad 100 nowych karty Przygód, Zaklęcia i zapewne jeszcze pare niespodzianek.
W Górach będziemy ciągnąć karty przygód ???

- Roland
-
A ja dzis w necie trafiłem na takie 4 ciekawe fotki:
http://www.boardgamegeek.com/image/6675 ... -expansion
http://www.boardgamegeek.com/image/6675 ... -expansion
"Człowiek oszukuje siebie tak często, ze gdyby mu za to płacili, to mógłby sie spokojnie utrzymać."
- Mały Nemo
-
- Kufir
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Groźniejsze Podziemia
• Nowe PP
• Zadania Czarownika - Posty: 2174
-
- truchel
-
Jeszcze dwa miesiace i rozpakuje Highland :mrgreen:
Ciekaw jestem czy jest szansa aby FFG wydalo cos na wzor Przedpol Piekiel. Kolejnym dodatkiem bedzie z pewnoscia dodatek karciany, a Region Wewnetrzny az prosi sie o upgrade'owanie. :?
Tutaj proszę rozmawiać Tylko o dodatku Highlander Angielskim, o Przyszłych dodatkach temat już jest na forum W tym miejscu - Valdi
Najmocniej przepraszam za niecnego offa. :doubt:
Ciekaw jestem czy jest szansa aby FFG wydalo cos na wzor Przedpol Piekiel. Kolejnym dodatkiem bedzie z pewnoscia dodatek karciany, a Region Wewnetrzny az prosi sie o upgrade'owanie. :?
Tutaj proszę rozmawiać Tylko o dodatku Highlander Angielskim, o Przyszłych dodatkach temat już jest na forum W tym miejscu - Valdi
Najmocniej przepraszam za niecnego offa. :doubt:
Ostatnio zmieniony środa 10 mar 2010, 20:47 przez truchel, łącznie zmieniany 2 razy.
-
-
Na stronie FFG pojawił się kolejny preview. Tym razem poznajemy postać zamożnego Alchemika:
http://www.fantasyflightgames.com/edge_ ... ?eidn=1174
http://www.fantasyflightgames.com/edge_ ... ?eidn=1174
-
-
Poniżej podaje przybliżone tłumaczenie postaci:
Alchemik (Alchemist)
Rozpoczynasz grę posiadając 5 sztuk złota.
Podczas swojej tury możesz przemienić w złoto dowolną ilość posiadanych Przedmiotów. Za każdy odrzucony Przedmiot otrzymujesz jedną sztukę złota, a za Magiczny Przedmiot - trzy sztuki złota.
Podczas swojej tury możesz przyrządzić mikstury z posiadanego złota. Za każdą odzrzuconą sztukę złota możesz odzyskać 1 punkt Życia, odzyskać 1 punkt Losu lub otrzymać 1 Zaklęcie (jeśli pozwala ci na to Moc). Możesz przemieniać przedmioty w złoto i przyrządzać mikstury podczas tej samej tury.
Alchemik (Alchemist)
Rozpoczynasz grę posiadając 5 sztuk złota.
Podczas swojej tury możesz przemienić w złoto dowolną ilość posiadanych Przedmiotów. Za każdy odrzucony Przedmiot otrzymujesz jedną sztukę złota, a za Magiczny Przedmiot - trzy sztuki złota.
Podczas swojej tury możesz przyrządzić mikstury z posiadanego złota. Za każdą odzrzuconą sztukę złota możesz odzyskać 1 punkt Życia, odzyskać 1 punkt Losu lub otrzymać 1 Zaklęcie (jeśli pozwala ci na to Moc). Możesz przemieniać przedmioty w złoto i przyrządzać mikstury podczas tej samej tury.
- Roland
-
Ciekawa postac, moze nie bedzie jedna z najpotezniejszych ale mysle ze jego specjalne zdolnosci w grze dadza sporo mozliwosci, warto bedzie takim Alchemikiem zbierac wszystkie, czesto mało przydatne przedmioty aby od razu zamieniac je w złoto bez biegania na obszar miasta a złoto z kolei np. na zaklecia, ktorymi mozna potem nękac przeciwników :twisted:
"Człowiek oszukuje siebie tak często, ze gdyby mu za to płacili, to mógłby sie spokojnie utrzymać."