Emulatory, Stare Gry i Konsole
- Sporek
-
Właśnie, ale to zaletaNemomon pisze:Jak na starą grę wygląda dosyć nowo.
To ja się podzielę taką grą.
Tzar: Ciężar Korony. Nigdy nie przeszedłem kampanii, ale ciągle siedziałem w edytorze i konstruowałem różne rzeczy, dawałem największe statystyki ludzikom i od razu odblokowane moce. Gra posiada bardzo klimatyczny i zapamiadający w pamięć soundtrack i specyficzny wygląd avatarów postaci, duże czoła itp. Gra nie zestarzała się prawie w ogóle

Posiada pełno modów (kampanii fanowskich itp, ale akurat to można zrobić od razu w edytorze, to nie jest tak do końca mod, ale pozwala na skrypty). Jest dość rozbudowana, bo jest rolnictwo, smoki, i oprócz tej gry, to mało jest strategii (z elementami RTS) która jest tak dobra. Warcraft 3 i jeszcze z kilkanaście tytułów by się znalazło, ale polecam
"trzeba przeciwdziałać przegięciom" - chaos
John Titor IBM
John Titor IBM
- Mały Nemo
-
A kind, crazy fool and a stubborn kid. - Posty: 24327
- Mały Nemo
-
- Mały Nemo
-
- Mały Nemo
-
Banana Prince!
Grałem tylko w japońską wersję, więc tych ich zagadek nie rozumiałem (zwłaszcza, że final boss pierwej zadawał bodaj 5 lub 10 pytań, a dopiero się z nim walczyło - człowiek uczył się na pamięć jak wyglądają znaczki, czasami nawet na kartce pisał i porównywał, czy w zadanym pytaniu właśnie takie znaczki się pojawiają...

Grałem tylko w japońską wersję, więc tych ich zagadek nie rozumiałem (zwłaszcza, że final boss pierwej zadawał bodaj 5 lub 10 pytań, a dopiero się z nim walczyło - człowiek uczył się na pamięć jak wyglądają znaczki, czasami nawet na kartce pisał i porównywał, czy w zadanym pytaniu właśnie takie znaczki się pojawiają...

Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!
- Sporek
-
A propos, przypomniało mi się. Kiedyś właśnie te gry kupowało się na stadionie u mnie na Widzewie, do teraz czasami robią tam takie kiermasze, pełno tego było, albo na rynku bałuckim, teraz tego już nie ma, ale kardridże są ! Ale małoabubu pisze:ze stadionu 10lecia
John Titor IBM
John Titor IBM
- Mały Nemo
-
Abubuś... Nawet nie wiesz jak mocno ja płakałem, gdy pewnego deszczowego i brzydkiego dnia się dowiedziałem, iż jakieś idioci z władz doszli do wniosku, iż chcą zlikwidować Jarmark Europę i w zamian wybudować kompletnie nikomu niepotrzebny stadion narodowyabubu pisze:ze stadionu 10lecia
Przez tych ch@1ów tysiące ludzi straciło pracę, wydatek poniesiony na jego budowę nie zwrócił się nawet w połowie, a teraz stoi pusty.
Do tej pory jak ktoś mówi o stadionie narodowym, to same brzydkie słowa mi na język przychodzą.
- Mały Nemo
-
Ciekawy artykuł: http://kult.polter.pl/Stadion-Dziesieciolecia-c13695
===
Też mój komentarz do niego:
~Hod
Użytkownik niezarejestrowany
Ocena: 0 (+1) [troll]
super!
kiedyś jeździłem regularnie na stadion po piraty (ach ta młodość) i uważam, że tekst świetnie oddaje klimat tego miejsca. aż się łezka w oku kręci.
trzymam kciuki za dział kultu:)
12-11-2007 12:06
~Nemomon
Zgadzam się z Hodem. Aż się łezka w oku kręci. Szkoda tylko, iż nie wspomniałeś, że lokalna plotka głosi, iż czołg także można kupić na Stadionie oraz, że inna nazwa Stadionu, to Jarmark Europa (napis widnieje od strony parkingu).
09-01-2008 15:51
===
Też mój komentarz do niego:
~Hod
super!
kiedyś jeździłem regularnie na stadion po piraty (ach ta młodość) i uważam, że tekst świetnie oddaje klimat tego miejsca. aż się łezka w oku kręci.
trzymam kciuki za dział kultu:)
12-11-2007 12:06
~Nemomon
Zgadzam się z Hodem. Aż się łezka w oku kręci. Szkoda tylko, iż nie wspomniałeś, że lokalna plotka głosi, iż czołg także można kupić na Stadionie oraz, że inna nazwa Stadionu, to Jarmark Europa (napis widnieje od strony parkingu).
09-01-2008 15:51
- Sporek
-
Słyszałem o tej historii od znajomego co tam mieszka. Też się wkurzyłem, a ten stadion narodowy, bez sensu, rozumiem Euro, ale nie myślą czasami. W Łodzi też pełno absurdów jest, chcą zbudować, a raczej wyremontować drogi (cud) to biorą rozwalają wszystko, wszystko rozkopują, żadnych zabezpieczeń, postawią 1 pachołek i chodzi się z samochodami razem, a po skończonej pracy nowa droga, ale za to reszta rozwalona, i tak do dziś, ale dobra, zły przykład. Obok mojego dziadka był taki jakby basen, tzn. ogromny dół prostokątny otoczony ceglanym murkiem. Jak było lato, to czasami wlewali tam wodę, a czasami nawet tam jarmarki albo jakieś stoiska można było znaleźć wakacjami, było fajnie, jak wodę spuszczali to grali w piłke, grali w klasy, rysowali kredą po tym, potem i tak wodę wpuszczali. I pewnego dnia ktoś wymyślił, że tam zbudują boisko dla dzieci. Niby super pomysł, ale postawili bramki, teren malutki, podłoga krzywa, a miejsca na stoiska nie ma, to tak samo jak tam ludzie stracili praceNemomon pisze:Abubuś... Nawet nie wiesz jak mocno ja płakałem, gdy pewnego deszczowego i brzydkiego dnia się dowiedziałem, iż jakieś idioci z władz doszli do wniosku, iż chcą zlikwidować Jarmark Europę i w zamian wybudować kompletnie nikomu niepotrzebny stadion narodowyabubu pisze:ze stadionu 10lecia
Przez tych ch@1ów tysiące ludzi straciło pracę, wydatek poniesiony na jego budowę nie zwrócił się nawet w połowie, a teraz stoi pusty.
Do tej pory jak ktoś mówi o stadionie narodowym, to same brzydkie słowa mi na język przychodzą.
Co do gier: Polecam Zeus: Pan Olimpu. Fajna strategia, można wymieniać się surowcami itp. Edukacyjna też, bo można nauczyć się sporo, a szczegółów pełno, i świetny polski dubbing. A z dodatkiem o atlantydzie to już szkoda gadać
John Titor IBM
John Titor IBM
- Mały Nemo
-
Rozkopywać, to mogą kanalizację robić. Aczkolwiek módl się, ażeby nie zapomnieli zabrać ze sobą swoich znaków zmniejszających prędkość - to dopiero będzie dla was tragedia i wiele zjedzonych nerwów.
Anyway, kolejna gra - Joe & Mac:

Anyway, kolejna gra - Joe & Mac:

- Mały Nemo
-
kaku pisze:Nie byłem nigdy tam, jedynie tylko informacje o "Jarmarku Europa"
Takie było to piękne miejsce, ze wspomnieniami... No cóż... Wpadnij kiedy przynajmniej zobaczyć jak ten stadion wygląda. Ja się nie odważyłem, mimo iż w miarę często rowerem tam śmigam, ale może Tobie się spodoba on
- Sporek
-
Masz rację, bardzo ciekawy. Przypomniało mi się dzieciństwokaku pisze:Czytam ten artykuł, bardzo ciekawy. Schodzi mi tyle bo czytam, oglądam skoki i jeszcze piszeJestem przy tej Tajemnicy teraz
Co do gier:

Ciekawostka: Gra była kiedyś w karczmie w temacie co to za gra, i nikt nie zgadł mimo, że obrazek był z google
John Titor IBM
John Titor IBM