Rogue - na prawdę fajny poszukiwacz z typu "tych przydatnych". Ciekawe skille i na pewno przydatne w grze.
Sprite - potężny, potężny. 2 czary przez całą grę to rokuje na prawdziwego Czarownika
Ice Bridge, to idealna kopia tego obszaru z Trzeciej Edycji. Wtedy był on oczko przed finalnym obszarem, teraz jest dwa oczka.Draugnimir pisze:Ice Bridge (naprawdę niebezpieczny obszar - czegoś takiego bym się, znając Podziemia, nie spodziewał).
Tak, FoD (czy jak kto woli - Dotyk Śmierci) na Moc.Draugnimir pisze:Zaklęcie budzi we mnie natomiast dość mieszane uczucia - wydaje mi się, że coś bardzo podobnego już gdzieś jednak było.
Tego nie mogę powiedzieć, aczkolwiek, to tylko dwa nowe szablony (kart Reliktów oraz Gór) oraz jedno macro, dokładniej, to <tkt> na Trinket.Draugnimir pisze:A tak swoją drogą, kiedy moduł z nowymi kartami do SE (albo wręcz szablony PS'owe)?
Weź jednak pod uwagę, że pokonanie Eagle Kinga umożliwia teleportację jedynie w odrębie Krain Zewnętrznej i Środkowej (w odróżnieniu od Pana Ciemności z Podziemi), a żeby w ogóle móc stoczyć z nim walkę, trzeba poświęcić tych parę tur na przedarcie się przez całe Góry, w trakcie której to wędrówki można jednak natknąć się na dość poważne niebezpieczeństwa - choćby ten wspomniany już Ice Bridge, Lost City (gdzie można, jak się zdaje, tracić punkty Siły i Mocy)... nawet obszary, na których losuje się 2/3 karty, mogą stanowić zagrożenie - nie wiadomo w sumie, ilu Wrogów jest wśród kart Gór - a nuż tylu mniej więcej, co w Podziemiach...?Kufir pisze: Mamy jednak tylko chyba 2 obszary gdzie losujemy 3 karty, w większości obszarów ciągniemy tylko 1 kartę. To będzie chyba takie łatwy dodatek mający za zadanie rozbudowanie w praktyce zewnętrznej krainy aby podczas gry w kilka osób na planszach nie robiło się zbyt szybko tłoczno. Końcowego Bossa łatwiej pokonać niż Strażnika strzegącego wejścia do Środkowej Krainy, chyba troszkę przesadzili...
Well... zarówno Runiczny Miecz, jak i Złodziej Losu dawali 1 punkt do Siły, nie MocyRoland pisze:Np. taki Spellsword to prawie jak Złodziej Losu tylko daje zaklecie po wygranej walce.
A jeśli chodzi o Relikty, to, o ile mi dobrze wiadomo, pokazano karty 2 z nich (spośród ogólnej liczby 4). Zajrzyj tutaj:
http://www.fantasyflightg...s.asp?eidn=1282
Ponadto, wszystkie Relikty są powierzchownie opisane w instrukcji.
SrokaRoland pisze:MAGPIE moze ktos przetłumaczyc?
Dokładnie.Roland pisze:No i obszar ICE BRIDGE jesli dobrze rozumiem to im ma sie wiecej przyjaciół tym trudniej przejsc?
Ja się zastanawiam, czy jak już się klocek wytoczy na gówną planszę to się po niej toczy do końca gry w kółko?Roland pisze:TUMBLING BOULDER
Z tego co wiem to magiczne przedmioty, które mozna niesc ze soba a nie wliczaja sie do limitu posiadanych przedmiotów. Czyli jak masz juz pełne kieszenie i muła na full załadowanego to i tak mozesz wziac taki przedmiotKufir pisze:Co to są te trinkety ?
Kufir pisze:Co to są te trinkety ?
Zgadza się, tylko nie wszystkie są magiczne. (diament nie jest)Roland pisze:Z tego co wiem to magiczne przedmioty, które mozna niesc ze soba a nie wliczaja sie do limitu posiadanych przedmiotów. Czyli jak masz juz pełne kieszenie i muła na full załadowanego to i tak mozesz wziac taki przedmiotKufir pisze:Co to są te trinkety ?
Wszystkiego mi się nie chce ale ten Ci przetłumaczę:Kufir pisze:Możecie przetłumaczyć na PL obszary typu: Wodospad
LODOWY MOST:Kufir pisze: Możecie przetłumaczyć na PL obszary typu: Wodospad, Lodowy Most czy też Zaginione Miasto i inne tego typu ?
??? Giniesz?! czy tylko 1 zycie tracisz? jesli jest giniesz to bardzo niebezpieczny obszar! nawet jesli nie zginiemy to mozna tam stracic sporo Przyjaciół, wszyscy go beda unikac jak ogniaDraugnimir pisze:Jeśli różnica wyniesie zero lub mniej, most się zapada [?] i giniesz.
Giniesz. Tracisz postać.Roland pisze:??? Giniesz?! czy tylko 1 zycie tracisz? jesli jest giniesz to bardzo niebezpieczny obszar! nawet jesli nie zginiemy to mozna tam stracic sporo Przyjaciół, wszyscy go beda unikac jak ogniaDraugnimir pisze:Jeśli różnica wyniesie zero lub mniej, most się zapada [?] i giniesz.