Plany Zjazdowe
- Mały Nemo
-
A kind, crazy fool and a stubborn kid. - Posty: 23991
Poddasz się Pawełkowi? To on dojedzie, a Ty nie? Nie otrzymasz swoich skarpetek wydzierganych na drutach :-"maly pisze:Kaktus+ pisze:Cześć i czołem.
Co do samego turnieju/zjazdu, który potencjalnie mógłby się odbyć w Mielcu.
Jest tylko jeden zasadniczy minus miejscówy w Mielcu: odległość i dojazd. Mielec to miasto (żeby nie było ma prawie 60.000 mieszkańców więc taką kompletną dziurą nie jest) położone w widłach Wisłoki i Wisły w południowo wschodniej Polsce.
Orientacyjne odległości: Rzeszów: 60 km, Tarnów: niecałe 50 km, Tarnobrzeg: 39 km, Kraków: 130 km, Przemyśl: 130 km, Lublin: 170 km, Warszawa: 260 km, Gdańsk: 690 km.
O ile odległość może być kwestią drugorzędną, problemem na pewno jest dojazd jeżeli ktoś nie dysponuje własnym środkiem transportu. Połączenia są bezpośrednio z Warszawy PKSem (około 7 godzin), z Krakowa są PKSy i busy (około 3 h), z Lublina (4 h) natomiast z Tarnowa czy Rzeszowa przeciętnie co godzinę. Jakby nie patrzeć jest to jednak problem. Rozwiązaniem byłaby np. podróż PKP do Tarnówa lub Rzeszowa i stamtąd busik (około 40 min do max 1h).
Co do lokalu: istnieje możliwość zorganizowania dużej sali w której bez problemu zmieści się ponad 40 osób (tak lekką ręką) + aneks kuchenny oraz osobne pomieszczenia do spania (karimata/materacyk i śpiwór we własnym zakresie).
Miejscówka jest w centrum miasta: kebab/pizza w odległości 300-400 m, market itp. 300 m.
Kolejna sprawa to samo granie:
o ile np. turniej w MiMa jest dla mnie sprawą drugorzędną (gdyż zdecydowanie bardziej spodobała mi się formuła ze Zgierza, kiedy to zbierały się przy moim stole "odpadowcy" z partii TMiMa i tam cięliśmy w coraz to różniejsze planszówki), to ze swojej strony jak Mielecki Klub Fantastyki zapewnić możemy:
- ponad 50 planszówkowych tytułów do gry
- gdyby ktoś chciał zagrać w bitewniaki (WFB, 40k) są makiety, stoły oraz armie klubowe
+ inne atrakcje, do uzgodnienia. Dodatkowo, jest nas w Mielcu graczy regularnie przybywających do Klubu ponad 20 osób, z czego w planszówki w jakimś tam zakresie gra ponad połowa. Poza tym, takie wydarzenie nie obejdzie się bez echa i można liczyć na sporą frekwencję Klubowiczów z Mielca.
To chyba tyle wyjaśnień w kwestii zjazdu w Mielcu. Może być spoko, a z drugiej strony odległość od większych ośrodków jak Warszawa, Wrocław, Poznań czy Gdańsk może przeważyć przeciwko miejscówce w Mielcu.
Panie z Prus Wermacht czyli Adas czolgiem bedzie sie tlukl tak daleko 8-[ 8-[ cala Wislandie musialbym przebyc za daleko dla mnie
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!
Little bit of fun is all I'm after!
- Burjaufojad
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Mała Magia i Miecz - Posty: 681
- Burjaufojad
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
- Mały Nemo
-
A kind, crazy fool and a stubborn kid. - Posty: 23991
- Burjaufojad
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
-
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Magiczne Kamienie - Posty: 1227
Południowy wschód Polski jest na pewno po drodze wszystkim. Ludziom z Trójmiasta, których jest niemało w szczególności. Ale jeśli zorganizujecie miejscówkę, a my weźmiemy tyle piwa co ostatnio to może być i Mielec jak dla mnie.abubu pisze:Kraków nie ... odpada ... w ogóle to porażka ... Mielec i tylko Mielec wchodzi w grę ... oczywiście obiektywnie
- abubu
-
W Krakowie będę 25 grudnia (chrzciny pierwszej siostrzenicy - tej przez którą ostatnio krótko zabawiłem na gralicji), może zostanę na noc albo i dwie / trzy więc co powiesz na partyjkę (na chwilę obecną nie obiecuję ale tak wstępnie plan?) mogę wziąć swoją kopię i obadamy Wilkołaka? Może Sardo też się pisze?
Całkowicie wstępny plan bez zobowiązań, muszę obadać sytuację bo w końcu to jednak święta są ... Brat ma dwa mieszkania więc i miejscówka była by (oba blisko rynku).
@Hellhound - piwa u nas nie brak spróbujecie czegoś innego niż Żywe (phi... też mamy)
Całkowicie wstępny plan bez zobowiązań, muszę obadać sytuację bo w końcu to jednak święta są ... Brat ma dwa mieszkania więc i miejscówka była by (oba blisko rynku).
@Hellhound - piwa u nas nie brak spróbujecie czegoś innego niż Żywe (phi... też mamy)