W jakimś temacie były zdjęcia kart z reapera, więc dosłowne angielskie gametexty i grafiki tam znajdiesz (jakość słaba, ale to przeciez tylko tak dla zapoznania się )
A o Podziemiach też już jest temat, więc tam kieruj swe kroki
Ja nawet nie mam Talismana.
W jakimś temacie były zdjęcia kart z reapera, więc dosłowne angielskie gametexty i grafiki tam znajdiesz (jakość słaba, ale to przeciez tylko tak dla zapoznania się :P)
A o Podziemiach też już jest temat, więc tam kieruj swe kroki :)
Mithrandir'ek pisze:stave, jeśli dodatki planszowe mają mieć plansze podobnych wymiarów, co podstawka - to ja dziękuję, same zestawy kart mi wystarczą.
Nie mieszkam w willi i nie mam stołu 5m x 5m. (podstawkę ledwo da się rozłożyć na moim rozkładanym "stoliku 2m x 2m).
Przynajmniej Podziemia, z tego co widziałem po angielskim wydaniu, będą miały znośną planszę.
Nie zmienia to faktu, że jestem zwolennikiem dodatków karcianych niż planszowo-karcianych. Swoją drogą nie obraziłbym się gdyby wydali dodatek z samymi nowymi poszukiwaczami (15-20 figurek + kart) za rozsądną cenę.
Koleś git pierd!@# wszystkie zasady i nie jest frajerem
[quote="Mithrandir'ek"][b]stave[/b], jeśli dodatki planszowe mają mieć plansze podobnych wymiarów, co podstawka - to ja dziękuję, same zestawy kart mi wystarczą. Nie mieszkam w willi i nie mam stołu 5m x 5m. (podstawkę ledwo da się rozłożyć na moim rozkładanym "stoliku 2m x 2m).[/quote]
Przynajmniej Podziemia, z tego co widziałem po angielskim wydaniu, będą miały znośną planszę. :P
Nie zmienia to faktu, że jestem zwolennikiem dodatków karcianych niż planszowo-karcianych. Swoją drogą nie obraziłbym się gdyby wydali dodatek z samymi nowymi poszukiwaczami (15-20 figurek + kart) za rozsądną cenę.
Melańczuk pisze:Przynajmniej Podziemia (...) będą miały znośną planszę.
Wymiary Podziemi wraz z Planszą główną to 1m i 8cm / 81cm to troszkę przesada Jeżeli dojdzie miasto długość planszy będzie 1m i 32cm. to naprawdę dobry stół.
Jesteś autorem dodatku, zamieść go na stronie www.MagiaiMiecz.eu. Skontaktuj się ze mną poprzez mail.
[quote="Melańczuk"]Przynajmniej Podziemia (...) będą miały znośną planszę.[/quote]
Wymiary Podziemi wraz z Planszą główną to 1m i 8cm / 81cm to troszkę przesada :D Jeżeli dojdzie miasto długość planszy będzie 1m i 32cm. to naprawdę dobry stół.
ja tak sobie myślę nad zaprojektowaniem stołu do magii i miecza...jestem na ASP...problem w tym,że w lutym czeka mnie licencjat więc nie za bardzo mam teraz na to czas
ja tak sobie myślę nad zaprojektowaniem stołu do magii i miecza...jestem na ASP...problem w tym,że w lutym czeka mnie licencjat więc nie za bardzo mam teraz na to czas
A ja stół kupiłem na allegro... taki handlowy i przykryłem go płytą HDF i na prawdę wygląda dobrze, a po grze składam go pod łóżko (wynajmuję 1 pokój w bloku). Dzisiaj gram partyjkę to zrobię zdjęcie i podeślę. Stół ma wymiary 2,5m na 0,9m, więc jeszcze na długo wystarczy
Blog o nauce języka angielskiego: MeetEnglish
Wszystkie moje dodatki tutaj: OneDrive
A ja stół kupiłem na allegro... taki handlowy i przykryłem go płytą HDF i na prawdę wygląda dobrze, a po grze składam go pod łóżko (wynajmuję 1 pokój w bloku). Dzisiaj gram partyjkę to zrobię zdjęcie i podeślę. Stół ma wymiary 2,5m na 0,9m, więc jeszcze na długo wystarczy :)
ja bym chcial zrobic jakis wypasiony:P z wysuwanymi deskami zeby mozna bylo polozyc poszukiwaczy i jakies miejsce zeby mozna bylo przechowywac samą grę...się pomyśli
ja bym chcial zrobic jakis wypasiony:P z wysuwanymi deskami zeby mozna bylo polozyc poszukiwaczy i jakies miejsce zeby mozna bylo przechowywac samą grę...się pomyśli
Jak napisałem maila do Wargamera (sklepu z grami RPG na ul. Wilczej W Warszawie) to z pewną ostrożnością na dzień dzisiejszy potwierdzają zapewnienia wydawcy o pojawieniu się spolszczonych Podziemi w sklepach w grudniu 2009.
Koleś git pierd!@# wszystkie zasady i nie jest frajerem
Jak napisałem maila do Wargamera (sklepu z grami RPG na ul. Wilczej W Warszawie) to z pewną ostrożnością na dzień dzisiejszy potwierdzają zapewnienia wydawcy o pojawieniu się spolszczonych Podziemi w sklepach w grudniu 2009.
Anyway, jak DW wspomniał są drobne problemy z transportem, ale uważam, że styczeń jest już taką pewną datą i początek stycznia nie będzie oznaczał jego połowy .
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!
Zapomniałem wspomnieć..
Anyway, jak DW wspomniał są drobne problemy z transportem, ale uważam, że styczeń jest już taką pewną datą i początek stycznia nie będzie oznaczał jego połowy :).
Dla mnie nie zdążyć z premierą przed Świętami to kompromitacja wydawnictwa. Ja i tak kupię, ale sprzedaż po świętach będzie dużo niższa. Jak ktoś nie chce zarabiać nie moja sprawa. Nie chce się nawet komentować
[quote="Ajwer"]no to Podziemia w styczniu:/ http://www.forum.galakta.pl/viewtopic.php?t=1854[/quote]
Dla mnie nie zdążyć z premierą przed Świętami to kompromitacja wydawnictwa. Ja i tak kupię, ale sprzedaż po świętach będzie dużo niższa. Jak ktoś nie chce zarabiać nie moja sprawa. Nie chce się nawet komentować
Przecież to dobra informacja, będzie czas nacieszyć się świętami, a tak trzeba by było grać
A tak na serio, to biorąc pod uwagę opóźnienie Reapera to przecież nic zaskakującego, styczeń to i tak cholernie szybko.
[quote="Freeasy"] [quote="Ajwer"]Ajwer napisał/a: no to Podziemia w styczniu:/ http://www.forum.galakta.pl/viewtopic.php?t=1854 [/quote] Dla mnie nie zdążyć z premierą przed Świętami to kompromitacja wydawnictwa. Ja i tak kupię, ale sprzedaż po świętach będzie dużo niższa. Jak ktoś nie chce zarabiać nie moja sprawa. Nie chce się nawet komentować[/quote] Przecież to dobra informacja, będzie czas nacieszyć się świętami, a tak trzeba by było grać :D
A tak na serio, to biorąc pod uwagę opóźnienie Reapera to przecież nic zaskakującego, styczeń to i tak cholernie szybko.