W takim razie podziwiam Twój zapał.
MiM na Torentach i czy to ma sens?
- Katiusha
-
ernin,
> Miałeś chyba ogromną ochote na giercowanie w MiMa, że tak zrobiłeś? :biggrin:
Powyższy post wyraża jedynie opinię autorki w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niej w dniu jutrzejszym, ani w każdym innym terminie. Ponadto autorka zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
-
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Fobie
• The Wildlands PL - Posty: 459
Heh to prawda że bardzo mi się chciało grać choć wcześniej grałem tylko 2 razy ale nagle znalazłem to forum i tak mi się zachciało grać że sobie wydrukowałem bo nie miałem kasy na oryginał. Grało się naprawdę dobrze za pionki robiły moje figurki z Warhammera Lotra nadal zresztą ich używał choć mam już oryginał i normalne pionki.Katiusha pisze:ernin,
W takim razie podziwiam Twój zapał.> Miałeś chyba ogromną ochote na giercowanie w MiMa, że tak zrobiłeś? :biggrin:
- Critter
-
Ja bym odpuścił torenty. Chyba, że w celach informacyjnych. Za nim miałem swoją podstawkę MiMa, nawet nie znałem wszystkich zasad. Miałem tylko dodatek do MM i wszystko tworzyłem sam. Nie robiłem kopii, a jedynie wzorowałem się. Wpierw wystarczą zarysy, potem można uszczegóławiać.
Jump outside the Real
- Katiusha
-
Sprawe rozwiązują retusze MiMa dostępne u Valdiego. Oszywiście nie na piękne oczy tylko za troche pracy włożonej w forum lub dodatek. 8-[Master pisze:Ehhh Podstawę kupić to nie jest problem (jeżeli ktoś ma kasę). Gorzej jeżeli ktoś chce takie Smoki czy Mistrzów zdobyć.... Tu zaczynają się prawdziwe schody.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autorki w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niej w dniu jutrzejszym, ani w każdym innym terminie. Ponadto autorka zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
- Master
-
- Katiusha
-
Ostatnio były na Allegro Smoki i Mistrzowie. Ale u handlarzy MiMem i zdzierców. Odpowiednio za Smoki w opcji Kup Teraz 189PLN a u drugiego za 99PLN.
Mistrzowie za 80PLN i u drugiego za 60PLN.
Wogóle kiedyś taki jeden wycenił mi komplet MiMa na 800PLN!!! Szok! #-o
Naprawde nie podoba mi sie to że ktoś próbuje tak zdzierać z fanów MiMa... :doubt:
Mistrzowie za 80PLN i u drugiego za 60PLN.
Wogóle kiedyś taki jeden wycenił mi komplet MiMa na 800PLN!!! Szok! #-o
Naprawde nie podoba mi sie to że ktoś próbuje tak zdzierać z fanów MiMa... :doubt:
- Emil
-
- Kontakt:
a co to ma do rzeczy? fan czy nie fan. Ja będąc fanem też muszę zapłacić za bilet na koncert x zespołu tyle samo co nie fan a mogliby dla fanów zrobić wyjątek... To jest wolny rynek tu nie ma miejsca na sentymentyNaprawde nie podoba mi sie to że ktoś próbuje tak zdzierać z fanów MiMa...
Nie cierpię lizustwa
-
-
- Kontakt:
Nie jestem specem w kwestii wyceny MiM-a ale sam nie raz widziałem idiotyczne wręcz ceny -700 zł za komplet.
Taniej wyjdzie, jak ktoś druknie z torrentowych plików (jakość tragicznie tragiczna).
W zasadzie rozumiem każdą ze stron, ale też warto podkreślić, że MiM ma prawie tyle lat co ja, nowych egzemplarzy nikt nie drukuje.
Są osoby, takie chociażby jak ja, które mają ochotę sobie pograć od czasu do czasu, i nie specjalnie zależy mi na tym by mieć oryginał.
A są osoby, które poznają każde wydrukowane karty, każdą wydrukowaną planszę i honor nie pozwoli zasiąść.
Taniej wyjdzie, jak ktoś druknie z torrentowych plików (jakość tragicznie tragiczna).
W zasadzie rozumiem każdą ze stron, ale też warto podkreślić, że MiM ma prawie tyle lat co ja, nowych egzemplarzy nikt nie drukuje.
Są osoby, takie chociażby jak ja, które mają ochotę sobie pograć od czasu do czasu, i nie specjalnie zależy mi na tym by mieć oryginał.
A są osoby, które poznają każde wydrukowane karty, każdą wydrukowaną planszę i honor nie pozwoli zasiąść.
- Katiusha
-
Prawde mówiąc, po podliczeniu wszystkiego, druk na drukarce atramentowej (podstawy i oficjalnych dodatków Sfery) w maksymalnej rozdzielczości i np przy zastosowaniu kartridzy z tuszem foto wcale dużo taniej nie wychodzi.Dragon pisze:Taniej wyjdzie, jak ktoś druknie....
I oczywiście przy własnoręcznym napełnianiu kartridza, bo przy kupnie nowych albo nawet "regenerowanych" to wychodzi już o wiele drożej.
I jeśli nie ma się jeszcze przygotowanych materiałów do druku np retuszy, to dochodzi jeszcze do tego sporo pracy i czasu zużytego na dopracowanie.
Poza tym trzeba jeszcze potem wyciąć i ewentualnie (w sumie jeszcze przed wycięciem) posklejać arkusze jak ktoś nie drukuje dwustronnie.
Pierwsze słysze aby ktoś miał takie fochy... Co za różnica czy drukowane czy oryginał? To znaczy jest oczywiście różnica, ale jak się nie ma oryginału, to najważniejsze aby pograć na czymś, prawda?Dragon pisze:Są osoby, takie chociażby jak ja, które mają ochotę sobie pograć od czasu do czasu, i nie specjalnie zależy mi na tym by mieć oryginał.
Ja sama mam oryginał, ale i tak wszystko drukuje tzn podstawe i dodatki Sfery i autorskie aby mieć wersje "stuningowaną" np z Przedpolami Piekieł. I aby karty były jednakowe we wszystkich częściach. :biggrin:
- budyn2h
-
Ostatnio stałem się posiadaczem MIM'a(ponownie, po latach) i brakuje mi 1 karta miasta i 4 przygód z podstawki. W związku z czym mam pytanie odnośnie dodruku, a raczej źródeł.
Na torrencie są 2 torki, jeden 300mb, drugi jakoś 370mb. Na emulu jest zip 216mb.
Czy to są te same pliki, tylko inaczej spakowane czy też może są to skany od różnych ludzi?
Który z nich najlepiej pobrać? Bo nie zawsze jest tak, że ten najcięższy jest w najlepszej jakości, a chciałbym zrobić dodruk jak najlepszej jakości.
Ostatnio stałem się posiadaczem MIM'a(ponownie, po latach) i brakuje mi 1 karta miasta i 4 przygód z podstawki. W związku z czym mam pytanie odnośnie dodruku, a raczej źródeł.
Na torrencie są 2 torki, jeden 300mb, drugi jakoś 370mb. Na emulu jest zip 216mb.
Czy to są te same pliki, tylko inaczej spakowane czy też może są to skany od różnych ludzi?
Który z nich najlepiej pobrać? Bo nie zawsze jest tak, że ten najcięższy jest w najlepszej jakości, a chciałbym zrobić dodruk jak najlepszej jakości.
- Valdi
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Handel
• Księżycowy Kamień
• ZP i LK - Posty: 13472
Napisz do mnie na PM jakie karty potrzebujesz.
Co do Torentów i Emule to nic takiego co nadawało by sie do skompletowania czy też dokompletowania MiM sie nie nadaje.
Co do Torentów i Emule to nic takiego co nadawało by sie do skompletowania czy też dokompletowania MiM sie nie nadaje.
Jesteś autorem dodatku, zamieść go na stronie www.MagiaiMiecz.eu. Skontaktuj się ze mną poprzez mail.