Łowca Skarbów -
WYKONANIE: charakter i start zlewają się ze sobą, są za blisko siebie, grafika wygląda mi bardziej na charakter zły niż neutralny.
GRYWALNOŚĆ: na pewno mocny start będzie miał, wyposażony w sporo punktów; wykorzystanie zdolności... do jaskini nie chodzicie podobno... nie ma żadnych ujemnych zdolności, ale za takie można wziąć to, że odnoszą się w większości do kart lub pojedynczych obszarów więc ok.
POMYSŁY: W większości standard (tzn. standard odwołanie do pojedynczych kart, obszarów i dobranie ich pod naszą postać), lecz pasujący do postaci Łowcy Skarbów, oryginalnych zdolności 1.
SUBIEKTYWNA OCENA: zdolność 6 - śpiew syreny; nie nie chodzi o to, że często występuje. Po prostu krasnoludy kojarzą mi się z istotami które morza nie cierpią... więc nie wiem po co byłaby im taka zdolność. Gość wygląda na niezłego wymiatacza, podoba się grafika jak i możliwość zostania takim Łowcą Skarbów.
PORÓWNANIE Z WYŻEJ OCENIONYM:
Hoplita
WYKONANIE: brakuje kropki, pojedyncze wyrazy na końcu wersu, zgubione "a" i "w", grafika odpowiadająca nazwie, żywiołowa.Czcionek nie oceniam, praktycznie każdy z was w MiM ma inną.
GRYWALNOŚĆ: Start powinien mieć dobry, wydaje się postacią po środku jeśli chodzi o jego siłę na początku. Pierwsza zdolność może stać się nieprzydatna przy niefortunnych wydarzeniach, druga jest z tych osłabiających postać. mimo 3ciej zdolności wydaje się, że będzie się z czasem wolniej rozwijał od innych, po tym gdy zabraknie miejsc dla nowych przyjaciół (źle sformułowałem, chodzi o to, że nie dostaniemy już więcej bonusów za tą zdolność) ale sama w sobie jest mocna ta zdolność.
POMYSŁY: 3cia zdolność wydaje się oryginalna. Ciekawie opisane. Wszystkie zdolności pasują.
SUBIEKTYWNA OCENA: Kampania marketingowa +

fajna nazwa, falanga... falanga... fajna grafika, wystawiłeś postać z niewielką liczbą zdolności, nie upychasz ile się zmieści, to chyba plusik. Lubię rzymskie klimaty.
PORÓWNANIE Z WYŻEJ OCENIONYM: W-/G-/P=/S+ 2 do 1 na korzyść Łowcy Skarbów.
Rycerz
WYKONANIE: Jak najbardziej poprawne, jedynie "dobra" w pierwszej zdolności powinno być wielką literą.
GRYWALNOŚĆ: Na starcie na pewno nie zostanie z tyłu za innymi, wyposażony w broń, zbroje itd., bardo przydatna zdolność 3 pozwalająca sprawnie się rozwijać naszej postaci.
POMYSŁY: 2 oryginalne pomysły, których znaczenie bez problemu pojmuję. Adekwatne do nazwy.
SUBIEKTYWNA OCENA: choć nie lubię zbiorowych grafik to ta akurat jakoś przypadła mi do gustu.
Beholder
WYKONANIE: 1 samotna literka na końcu wersu, grafika w porządku, należy docenić dorysowanie łapek i chyba jeszcze cienia jak mi się wydaje. Standard zachowany.
GRYWALNOŚĆ: zdolności 4 i 5 sprawiają, że Postać jest na tyle silna by móc nią grać.
POMYSŁY: 2 zdolności które mi się podobają, są oryginalne (lub po prostu nie spotkałem się z takimi) 1 i 5. Nie do końca pojmuję sytuacje zaliczające się do "zaskoczenia".
SUBIEKTYWNA OCENA: zawsze doceniam gdy ktoś zanim wklei grafikę, popracuje jeszcze trochę nad nią. Lubie grać istotami nie humanoidalnymi więc chętnie bym nim pograł.
Dekurion
WYKONANIE: Troche za gęsto to to napisane, dostaję oczopląsu

żadnych bugów w treści nie widzę, grafika dobra (jeśli chodzi o jakość).
GRYWALNOŚĆ: start standardowo dobry, ma sporo siły. Do tego miecz i hełm. Podobny do Hoplity, 2ga zdolność ma ograniczony bonus ale sama w sobie jest mocna ta zdolność, więc to chyba dobrze, 3cia zdolność daje spora możliwości.
POMYSŁY: 2 oryginalne (w moim pojęciu, nie łatwo nie powtórzyć jakiejś zdolności, za takie uznaje te z którymi nigdy się nie spotkałem, ciekawe, lub takie w których widać, że autor chciał jakoś fajnie, niebanalnie opisać zdolność, stworzyć coś innego)
SUBIEKTYWNA OCENA: ta grafika zbiorowa w przeciwieństwie do Rycerza mi nie odpowiada, tam od razu po spojrzeniu na obrazek wiadomo kim gramy (Rycerzem nie koniem), tu trzeba najpierw przeczytać nazwę, po prostu 2 ludzkie postacie na 1dnym obrazku - to mi nie odpowiada. Lubię rzymskie klimaty.
Alchemik
WYKONANIE: jedna samotna literka "w", gdyby nie to byłby ideał.
GRYWALNOŚĆ: Przeciętniak na początku, ale może się nieźle dopakować na moc, gdy tylko przyłączy się do niego Alchemik. Ale jako, że nie walczy magicznie to nie jest to przegięcie. Siły wiele nie ma ale za zrobione zloto może się wyleczyć bez problemu.
POMYSŁY: aż 3 oryginalne! wszystko napisane jasno i pasuje do postaci.
SUBIEKTYWNA OCENA: Od razu bardzo mi się spodobał. Grafika mi się podoba, i w ogóle klimatyczny, aż chcę nim pograć.
Czart
WYKONANIE: w 3 zdolności "l" zamiast "ł", samotne "i" na końcu wersu. reszta bez zarzutu, grafika diabelnie dobra.
GRYWALNOŚĆ: na starcie nie wybija się ponad innych, 3 mieszki złota się straci, zdolność 3cia bardzo przydatna zwłaszcza na Przedpolach, zdolność 2 - wg. mnie żeby można było na niej coś ugrać powinno być za każdą zmianę charakteru lub żeby zmiana char. następowała bez rzutu kostką.
POMYSŁY: 1 oryginalna zdolność-2 zdolność , niejasno trochę napisana - nie wiem czy to zamiast walki, po wygranej walce czy jak, zdolność 5 dwa punkty wytrzymałości to jak dla mnie o 1 za dużo...
SUBIEKTYWNA OCENA: "grafika diabelnie dobra" ale wolałbym czerwony strój, mnie specjalnie nie przekonuje ale jeśli chodzi o wyważenie wydaje się na porównywalnym poziomie z oryginalnymi postaciami (i tu plus)
Łowca
WYKONANIE: brakuje dwóch kropek (ale się czepiam:P). Grafika fajna, taka bojowa, wykonanie nie odbiega od norm, siły ma dużo (ale wydaje mi się, że chyba potrzebuje dużo skoro start ma w kosmicznej Otchłani)
GRYWALNOŚĆ: jakiś "małomocny" mi się wydaje, zdolności albo go osłabiają albo odnoszą się do kilku obszarów czy kart, jedyne cz czego pożytek to zd.5.... to IMO mało.
POMYSŁY: w sumie ok ale nie rozumiem czemu Przyjaciól nie może miec, przez paskudną gębę?

niejasności nie ma, 1 zd. orygin.
SUBIEKTYWNA OCENA: eee... nie taki zły co ja tu wyżej wypisuje

Mnich Plagi
WYKONANIE: grafika lux, za dużo maczku jak dla mnie.
GRYWALNOŚĆ: nie wydaje mi się mocny, lecz chyba dobrze wyważony tak... zd.3 za czesto nie uzyjesz ( jesli wogole) ale 2, i w sumie też 1 i owszem
POMYSŁY: jasne i klarowne, mimo, że drugi skaven to i cos oryg. sie znajdzie, 2 zd. orygin.
SUBIEKTYWNA OCENA: drugi skaven... no i widać, że PoKrAk maczał w tym palce ale cóż, było to dozwolone w tym etapie, by wprowadzac zmiany
Kolekcjoner Czaszek
WYKONANIE: jakoś nie pasi taka grafika, może przez to to, "rutyal" zamiast rytual, z justowaniem na bbakier prrawdop. z powodu wcinajacego sie w text topora
GRYWALNOŚĆ: punktty na start ma ok, zdolności które można wykorzystywać często i dostosować taktykę, to lubię

POMYSŁY: wszystko kręci się wokół czaszek, wlasciwie ciezko ocenic czy oryg. pomyslow jest 1 czy 3... no w kazdym razie wszystko zbudowane jest na dobrym pomysle
SUBIEKTYWNA OCENA: gdyby nie ta grafika... a tam.. przezyje, chetnie bym zagral dla samej idei zbieracza czaszek
Berserker
WYKONANIE: "prawie" bez zastrzezen, za dluga przerwa 3 zd. trzeba "kost" jeszcze wcisnac do drugiego wersu. Podpis bym starl. Siły + 1 miec on powinien oj tak, za duza przerwa w 3 zdolnosci
GRYWALNOŚĆ: slaby on, oslabia sam siebie, walki sa rowniez z wrogami, pare walk a potem strach by na nic nie wpasc nieoczekiwanego
POMYSŁY: w sumie to jedna oryg., mogłyby być ciekawsze
SUBIEKTYWNA OCENA: grafike to on ma fajna, i malo zdolnosci co lubie.. gdyby jeszzc e byly sensowniejsze.
Kapłanka Świtu
WYKONANIE: no nie mam zastrzezen
GRYWALNOŚĆ: nie wiem mam takie odczyucie ze granie nia to chodzenie, przegrywanie wlak leczenie sie i tak dalej... mozee sie myle ale musialbym pograc by to stwierdzic
POMYSŁY: 3 oryg zdolnosci! ciekawe i jasne
SUBIEKTYWNA OCENA: od razu mi sie ona podobać

nie wiem czemu
Banita
WYKONANIE: nie bardzo grafika tylem
GRYWALNOŚĆ: nie wie,.. jak dla mnie mocny to on niejest, no chyba ze dac mu luk
POMYSŁY: 2 zdolnosci oryginalen
SUBIEKTYWNA OCENA: zawsze chcialem zostac Robin Hoodem