Talisman Sojusze: Wezwanie losu
- abubu
-
Re: Talisman Sojusze: Wezwanie losu
Dziwny jest ten polski "dystrybutor". Chyba, że dostaje takie wytyczne (jako jedyny) od wydawcy? To jest kompletnie niezrozumiałe podejście.
Jeżeli ktokolwiek nie zrozumiał choćby części mojej wypowiedzi, to zgodnie z regulaminem, może ją śmiało uznać za spam a następnie zgłosić zaistniałą sytuację administracji/moderatorom niniejszego forum.
- Valdi
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Handel
• Księżycowy Kamień
• ZP i LK - Posty: 13472
Za to moja wersja polska jest lepsza niż angielska - czekam na potwierdzenie od Jona, jak dostane odp to wam napiszę w czym rzecz.
Jesteś autorem dodatku, zamieść go na stronie www.MagiaiMiecz.eu. Skontaktuj się ze mną poprzez mail.
- abubu
-
No przecież wiadomo .. u nas jest super-wypaśny-font
PS. A może chociaż dodali jedną kość? Głupio tak rzucać 2+1 w Krypcie / Kopalni ... ehhh
Jeżeli ktokolwiek nie zrozumiał choćby części mojej wypowiedzi, to zgodnie z regulaminem, może ją śmiało uznać za spam a następnie zgłosić zaistniałą sytuację administracji/moderatorom niniejszego forum.
- Mały Nemo
-
A kind, crazy fool and a stubborn kid. - Posty: 24327
To brzmi tak niewiarygodnie, że nasza wersja jest lepsza od oryginalnej, że musi to być jakiś bzdet typu, że kropka na naszych kartach jest sexowniejszego koloru jako na angielskich.
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!
- abubu
-
No dobra ... teraz tak serio ... nasza wersja jest lepsza od innych, ponieważ jest po "polskiemu" a inne nie ... nie trzeba Jona aby to potwierdzić 
Dodano po 1 minucie 28 sekundach:
Ehhh ... skąd we mnie tyle złośliwości wobec tej edycji ... hmmm ... a może to nie ze względu na samą edycję tylko podejście osób za nią odpowiedzialnych (od przygotowania aż po dystrybucję).
Dodano po 1 minucie 28 sekundach:
Ehhh ... skąd we mnie tyle złośliwości wobec tej edycji ... hmmm ... a może to nie ze względu na samą edycję tylko podejście osób za nią odpowiedzialnych (od przygotowania aż po dystrybucję).
- Rogo
-
Nie podoba Ci się podejście w stylu "jeśli przypadkiem się dowiedziałeś, że istnieje dodatek do Talismana i że jest już dostępny, to możesz kupić"? Robisz z igły widły.
Ja nawet nie mam Talismana.
- Szkodnix
-
Tak naprawdę bez podstawki T5 w zasadzie to nie muszą prowadzić marketingu bo... po co. Tak jak pisałem wcześniej odkąd całość się wyprzedała, o Talismanie jest mega cichutko ze strony Rebela.
No i faktycznie te opóźnienia dodruku bliżej nieokreślone bolą. Ja to serio się nie zdziwię jak i dodruk się rozejdzie błyskawicznie...
Mam swój egzemplarz już od dawna, ale naprawdę nie rozumiem strategii Rebela. I mega mnie to jako fana piątej edycji boli.
- Mały Nemo
-
Ano, chyba że AH zabroniło Rebelowi mówić cokolwiek (ale dziwne, że tylko jemu, a nie wszystkim innym wydawcom innych języków), to też nie rozumiem, co Rebel chce osiągnąć, siedząc cicho i nawet nie wspominając o dodatku. Bo to, kiedy dojdzie, to nie ma znaczenia - nie muszą podawać daty, zawsze mogą dać TBD, ale zero marketingu z ich strony źle wróży.
W ogóle ostatnio mam wrażenie, że zarówno Rebel jak i AH/Hasbro pracują nad Talismanem jakby za karę.
W ogóle ostatnio mam wrażenie, że zarówno Rebel jak i AH/Hasbro pracują nad Talismanem jakby za karę.
- Valdi
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Handel
• Księżycowy Kamień
Marudzicie, bo już nie pamiętacie jak to było z pierwszym dodatkiem do T4,5
Angielski Żniwiarz pokazał się w 2008,
Polski zapowiedziany był dopiero po ~4 miesiącach, premiera była planowana na Czerwiec 2009, a preordery ruszyły dopiero 8 Września 2009.
Ale wypuszczenie Sojuszy po polsku 3,5 miesiąca od Premiery podstawki uważacie za słaby wynik?
Ja myślę że wy nadal byście odrazu chcieli tak rozwiniętej gry jaką jest T4,5 po 16 latach... Nie przesadzajcie. Macie dodatek z zupełnie nowym spojrzeniem na Talismana (Kooperacja). Dzień premiery po paru miesiącach od Podstawki. Po dwóch dniach macie dodatek u siebie pod drzwiami.
Ale to Wydawca i dystrybutor jest słaby... I tak i tak się sprzeda cały nakład. Rebel nie ma wpływu na jak duży nakład chce sprzedać Avalon. Ba nie mają wpływu na tłumaczenie bo za to jest odpowiedzialny oddział Hasbro w Warszawie.
Angielski Żniwiarz pokazał się w 2008,
Polski zapowiedziany był dopiero po ~4 miesiącach, premiera była planowana na Czerwiec 2009, a preordery ruszyły dopiero 8 Września 2009.
Ale wypuszczenie Sojuszy po polsku 3,5 miesiąca od Premiery podstawki uważacie za słaby wynik?
Ja myślę że wy nadal byście odrazu chcieli tak rozwiniętej gry jaką jest T4,5 po 16 latach... Nie przesadzajcie. Macie dodatek z zupełnie nowym spojrzeniem na Talismana (Kooperacja). Dzień premiery po paru miesiącach od Podstawki. Po dwóch dniach macie dodatek u siebie pod drzwiami.
Ale to Wydawca i dystrybutor jest słaby... I tak i tak się sprzeda cały nakład. Rebel nie ma wpływu na jak duży nakład chce sprzedać Avalon. Ba nie mają wpływu na tłumaczenie bo za to jest odpowiedzialny oddział Hasbro w Warszawie.
Jesteś autorem dodatku, zamieść go na stronie www.MagiaiMiecz.eu. Skontaktuj się ze mną poprzez mail.
- Szkodnix
-
Oooo przepraszam bardzo! Takich słów w moje usta proszę nie wpychać. Ja jestem mega im wdzięczny za wypuszczenie tego dodatku! I mega życzę piątej edycji sukcesów, bo uwielbiam ją.Valdi pisze: ↑środa 20 lis 2024, 22:29 Ale wypuszczenie Sojuszy po polsku 3,5 miesiąca od Premiery podstawki uważacie za słaby wynik?
- Rogo
-
Preordery...
Skoro były preordery, to musiała być też zapowiedź, co? A nie, że z dnia na dzień człowiek przypadkiem się dowiaduje, że dodatek jest już w sklepach?
żeby wydawca rzucił jakieś info. Jakiekolwiek.
Tak.
Owszem, ja nawet nie mam Talismana, ale chciałbym śledzić rozwój gry.
Za karę, to nie. Na odp***dol, owszem.
- Valdi
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Handel
• Księżycowy Kamień
Czyli problemem jest dla Ciebie że możesz kupić grę a nie na nią czekać?
Ale chcesz poczekać ok. Nie ma Sojuszy w sklepach! Tu masz swoje preordery. Chcesz to zamów w preorderze nawet do 25 zł taniej w sklepach z grami planszowymi (np. dragoneye przedsprzedaż za 134,90zł, AM76 na przedsprzedaż za 145,90zł, 3kropki 159zł wysyła w 3 dni) ma nie widzę problemu. Albo kup bezpośrednio u dystrybutora (trochę drożej ale z grą na drugi dzień u siebie.)
Szukasz problemu.
Wole tak szybką dystrybuję niż gdyby ogłosili w Listopadzie ze dodatek wyjdzie w Grudniu i możecie go zamawiać mrożąc kasę.
Za bardzo przyzwyczailiście się do crowfoundów gdzie na grę się czeka 2 lata. To nadal jest tylko produkt - Gra, idziesz do sklepu kupujesz. A nie że kupujesz i czekasz miesiąc... dwa. rok... dwa...
- Rogo
-
Nie mogę kupić gry, jeśli nie wiem, że ona w ogóle istnieje. Mam codziennie sprawdzać u dystrybutora czy dodatek, którego nigdy nie zapowiedział jest już dostępny?
- abubu
-
@Valdi tu nie chodzi o to, że już można kupić, tylko o to, że polski dystrybutor daje ciała z promowaniem tegoż produktu. Wystarczyło zrobić jeden wpis na jakimś portalu społecznościowym (coś w stylu "już niedługo ... wypatrujcie", cokolwiek) a wiatr już by rozsiał to dalej po portalach branżowych. Kosz żaden (bo i tak już mają ludzi zatrudnionych do PR'u).
A co obecnie mamy ... produkt, a i owszem, o którym prawie nikt nic nie wie. Wygląda to, jakby dystrybutora obowiązywało jakieś embargo informacyjne.
PS. Może mają z 10 sztuk więc się nie chwalą (?).
A co obecnie mamy ... produkt, a i owszem, o którym prawie nikt nic nie wie. Wygląda to, jakby dystrybutora obowiązywało jakieś embargo informacyjne.
PS. Może mają z 10 sztuk więc się nie chwalą (?).
- Valdi
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Handel
• Księżycowy Kamień
Macie info na fb - największy portalu społecznościowym, na dwóch największych fanpages poświęconych grze. Zamieszczone w dniu premiery dystrybutora, czyli przed premierą sklepową.
To że dodatek wyjdzie pisałem wraz z oficjalnym polskim tytułem dużo wcześniej.
Podobnie jest z nową książką A. Sapkowskiego nie ma nigdzie podanego tytułu / okładki Nic prócz info że będzie w Grudniu.
Dodano po 7 minutach 13 sekundach:
Gdyby dystrybutor pościł wcześniej info byście pozamawiali w sklepach z grami taniej I czekali na tytuł poniżej SCD.
Takim posunięciem w ogóle SCD ma sens. Kupujesz odrazu u dystrybutora i masz produkt przed premierą w sklepie. Sprzedaż przedwczoraj na stronie rebela była większa niż podstawki.
Bez pisania postów czy premiera bedzie przesunieta? Bo mamy już listopad i nie można jeszcze zamawiać.
To że dodatek wyjdzie pisałem wraz z oficjalnym polskim tytułem dużo wcześniej.
Podobnie jest z nową książką A. Sapkowskiego nie ma nigdzie podanego tytułu / okładki Nic prócz info że będzie w Grudniu.
Dodano po 7 minutach 13 sekundach:
Gdyby dystrybutor pościł wcześniej info byście pozamawiali w sklepach z grami taniej I czekali na tytuł poniżej SCD.
Takim posunięciem w ogóle SCD ma sens. Kupujesz odrazu u dystrybutora i masz produkt przed premierą w sklepie. Sprzedaż przedwczoraj na stronie rebela była większa niż podstawki.
Bez pisania postów czy premiera bedzie przesunieta? Bo mamy już listopad i nie można jeszcze zamawiać.
- husar
-
Pax panowie, pax, nie gorączkujcie się to tylko gra
- Valdi
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Handel
• Księżycowy Kamień
Mówisz że by zawrzeć Sojusze? 
- abubu
-
Zgadza się ... na fanowskich (w tym jednym zagranicznym ... nomen omen podał info wcześniej niż rodzimy fanpage) ... i to kilkanaście godzin po udostępnieniu do sprzedaży u dystrybutora. A dystrybutor nadal milczy. Mistrz marketingu. Albo ktoś jest na urlopie, albo mają wywalone na tą grę.
PS. Powyższe to jest moja opinia na podstawie moich osobistych odczuć na temat firm odpowiedzialnych za tą edycję (począwszy od produkcji aż po dystrybucję).
PPS. Chyba, że za promocję Talismana w Polsce odpowiada ten trzeci (którego imienia nigdy nie pamiętam) z ekipy GameTrollTV.
- Mały Nemo
-
Ja mam nadzieje, ze jutro dojdzie. Poki co moja wplata nie zostala jeszcze zaksiegowana.
- abubu
-
Spoko ... po fakcie dowiesz się kiedy przyjdzie
... ehhh ... znowu te złośliwości. Wybaczcie
- Mały Nemo
-
Przy okazji, zamiast sie --CENZURA--... denerwowac na to, lepiej celebrujmy dzisiejsze 21. Urodziny naszego forum!
- husar
-
- abubu
-
Chyba tak. A jest jakiś inny trzeci ... albo drugi jeżeli to Carlos jest tym trzecim? 
PS. Postaram się zapamiętać. Możliwe, że nie pamiętałem bo się nigdy osobiście nie poznaliśmy.
PS. Postaram się zapamiętać. Możliwe, że nie pamiętałem bo się nigdy osobiście nie poznaliśmy.
-
-
Tak z innej beczki, dodatek będzie do ogrania podczas spotkania w Wawie? Czy jednak jest jakaś szansa że nie dotrze na czas i nie będzie okazji zagrać?
- Valdi
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Handel
• Księżycowy Kamień
Ja swój egzemplarz przywiozę.