Zjazd 2024 - Wrocław, 25-28 lipca
- Berni
-
- Mały Nemo
-
A kind, crazy fool and a stubborn kid. - Posty: 24327
Re: Zjazd 2024 - Wrocław, 25-28 lipca
A więc już po zjeździe! Wielkie podziękowania dla @Berniego za zorganizowanie nam tak przytulnego miejsca do grania jak również dla wszystkich użytkowników, którzy do nas przybyli! Spis uczestników, zdjęcia i wszystkie inne rzeczy, którymi powinienem się podzielić lub zrobić (rangi) zrobię jutro, a tymczasem tymczasem!
Przy okazji chciałem podzielić się kilkoma inspiracjami z dodatku zjazdowego:
Abobo - nawiązanie do postaci Abobo z Double Dragon:

Felix (the Cat) - nawiązanie do kota Feliksa:

Knight Saber Isch to nawiązanie do Bubblegum Crisis Tokyo 2040:

Leviathasan to nawiązanie do japońskiej wymowy Leviathana z Digimon Universe: Appli Monsters:

Val Di Valgo to nawiązanie do jednego z zespołów Valshe, który tak fajnie brzmi jak "wal się" ~
Wu-Feng Berny to nawiązanie do Wu-Fenga z Ghost Stories.
I na wszelki wypadek spis kart:
Abobo - @abubu
Artownik - @Artownik
Barti - @Bartigol
Budowniczy - @Budowniczy Mostów
Felix (the Cat) - @Felis1977
Forumowicze - my wszyscy
Kay Vees - @Kewis21
Knight Saber Isch - @Zaberish
Leviathasan - @Leviathan
M., C. i Silvia - @MCSilvia
Macka - @the MackaN
Maksiu Lagaa - @MaxiLager
Malec? - @Maletz
Maytek - @Martek
Mistrz Arth-tran - @Arthan
Moduł O - @ModulO
Mały Nemo - @Mały Nemo
Ojciec Suhar - @husar
Pab'lo - @Pablo
Rogaś - @Rogo
Run Osz! - @ranosz
Stary Kosynier - @talismanisland
Val Di Valgo - @Valdi
Wodan - @Odyn
Wu-Feng Berny - @Berni
Xavier - @Kakofoniks
Przy okazji chciałem podzielić się kilkoma inspiracjami z dodatku zjazdowego:
Abobo - nawiązanie do postaci Abobo z Double Dragon:

Felix (the Cat) - nawiązanie do kota Feliksa:

Knight Saber Isch to nawiązanie do Bubblegum Crisis Tokyo 2040:

Leviathasan to nawiązanie do japońskiej wymowy Leviathana z Digimon Universe: Appli Monsters:

Val Di Valgo to nawiązanie do jednego z zespołów Valshe, który tak fajnie brzmi jak "wal się" ~
Wu-Feng Berny to nawiązanie do Wu-Fenga z Ghost Stories.
I na wszelki wypadek spis kart:
Abobo - @abubu
Artownik - @Artownik
Barti - @Bartigol
Budowniczy - @Budowniczy Mostów
Felix (the Cat) - @Felis1977
Forumowicze - my wszyscy
Kay Vees - @Kewis21
Knight Saber Isch - @Zaberish
Leviathasan - @Leviathan
M., C. i Silvia - @MCSilvia
Macka - @the MackaN
Maksiu Lagaa - @MaxiLager
Malec? - @Maletz
Maytek - @Martek
Mistrz Arth-tran - @Arthan
Moduł O - @ModulO
Mały Nemo - @Mały Nemo
Ojciec Suhar - @husar
Pab'lo - @Pablo
Rogaś - @Rogo
Run Osz! - @ranosz
Stary Kosynier - @talismanisland
Val Di Valgo - @Valdi
Wodan - @Odyn
Wu-Feng Berny - @Berni
Xavier - @Kakofoniks
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!
- Kakofoniks
-
Jak dla mnie ten Zjazd we Wrocławiu był wspaniały. Dużo jedzenia i picia, najważniejsze że mogłem zagrać w Talisman.
- Berni
-
Chciałem wszystkim serdecznie podziękować za przybycie i miłe godziny spędzone przy stołach z grami i nie tylko 
Każdemu uczestnikowi zjazdu za pojawienie się (niektórzy dotarli z dalekich krain, więc tym bardziej należy się szacunek), rozmowy i czas jaki mogłem z wami spędzić.
Dodatkowo chciałem podziękować:
@Valdi za najlepszy indywidualny dodatek - prezent jaki dostałem (czasu mu nie dałem za dużo na realizację tego pomysłu, więc tym bardziej jestem w szoku, że coś takiego zrobił).
@abubu za pokazanie, że dalej uparcie z uśmiechem na ustach może mnie niszczyć w Talismanowych rozgrywkach (a ja mam z tego w dalszym ciągu frajdę)
@Mały Nemo za genialne wytłumaczenie zawiłości języka polskiego. Okazuje się, że jestem stary i nie znam pewnych podstaw ojczystej mowy
@Budowniczy Mostów za piękne rozmowy o życiu.
To były cztery najlepsze dni mojego urlopu
Każdemu uczestnikowi zjazdu za pojawienie się (niektórzy dotarli z dalekich krain, więc tym bardziej należy się szacunek), rozmowy i czas jaki mogłem z wami spędzić.
@Valdi za najlepszy indywidualny dodatek - prezent jaki dostałem (czasu mu nie dałem za dużo na realizację tego pomysłu, więc tym bardziej jestem w szoku, że coś takiego zrobił).
@abubu za pokazanie, że dalej uparcie z uśmiechem na ustach może mnie niszczyć w Talismanowych rozgrywkach (a ja mam z tego w dalszym ciągu frajdę)
@Mały Nemo za genialne wytłumaczenie zawiłości języka polskiego. Okazuje się, że jestem stary i nie znam pewnych podstaw ojczystej mowy
To były cztery najlepsze dni mojego urlopu
- abubu
-
Ja tak krótko bo już w kimę lecę .... dziękuję @Berniemu i uczestnikom 
Jeżeli ktokolwiek nie zrozumiał choćby części mojej wypowiedzi, to zgodnie z regulaminem, może ją śmiało uznać za spam a następnie zgłosić zaistniałą sytuację administracji/moderatorom niniejszego forum.
-
-
Ja też dziękuję za przyjęcie. Wybierałem się wiele razy ale w końcu się udało. Czułam się z wami bardzo dobrze. Mam nadzieję że jeszcze uda się spotkać. A może pewnego dnie wpadniecie do Francji i tutaj pogramy?
Jeszcze raz dziękuję i wszystkich pozdrawiam
Jeszcze raz dziękuję i wszystkich pozdrawiam
- Kakofoniks
-
Ja też dziękuje za organizację dobrą. Do zobaczenia na następnym zjeździe 2025r.Berni pisze: ↑niedziela 28 lip 2024, 22:48 Chciałem wszystkim serdecznie podziękować za przybycie i miłe godziny spędzone przy stołach z grami i nie tylko
To były cztery najlepsze dni mojego urlopu![]()
- Martek
-
-
Spis dodatków autora:
• Rwąca Rzeka - Posty: 806
Dziękuję wszystkim za fantastyczny zjazd!
Brava dla Organizatorów.
Berni jesteś wspaniałym gospodarzem.
Brava dla Organizatorów.
Berni jesteś wspaniałym gospodarzem.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- husar
-
- Mały Nemo
-
Na zjeździe rozdawany był dodatek zjazdowy, który składał się z naszych użytkowników z bardziej lub mniej przekręconymi nazwami użytkowników. Twoja karta była Ojcem Suharem:
Ojciec Suhar jest mistrzem przepisywania rzeczy! jeśli miałbyś stracić jakąś kartę w jakikolwiek sposób, zamiast tego możesz stracić inną, wybraną przez ciebie, kartę o tym samym typie (Przedmiot, Trofeum, zadanie Czarownika &c.).
- Odyn
-
Dziękuję za te 3 dni pełne planszowych emocji oraz humoru! Cieszę się, że udało się pograć przy różnych stołach, w różnych konfiguracjach. Jak zwykle, za mało czasu, by czuć pełne nasycenie (prawdę mówiąc rozegrałem jedynie 2 partie w Talismana, w tym była 5edycja)
Trzeba będzie rozważyć przyjazdy dzień wcześniej (już w czwartek) ;P
Dobrze, że Wawa gra na horyzoncie; jak dobrze pójdzie to pewnie z niektórymi znów się spotkam.
Pozostaje czekać na fotki!
Dobrze, że Wawa gra na horyzoncie; jak dobrze pójdzie to pewnie z niektórymi znów się spotkam.
Pozostaje czekać na fotki!
"Więcej Życie nie pozwoli rozdzielić, niż Śmierć połączyć może." Percy Shelley
- Maletz
-
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Karty
• Pająki - Posty: 1132
Tak, nawet Modliszki przyszły.
@Mały Nemo Trzeba dopisać do listy jako kolejnego uczestnika. Towarzyszyło nam nawet przy Kupcach i Piratach.
Dzięki zjazdowi dowiedziałem się, że mamy takie wielkie Modliszki w Polsce. Zawsze myślałem, że te co ciekawsze bezkręgowce to tylko w Australii albo Afryce. Ale tak, żona (biolog) mi potwierdziła, że ta najpewniej nikomu nie uciekła i ten gatunek żyje w Polsce i kiedyś były ciężkie do spotkania. Ale najpewniej albo jest ich teraz więcej, albo odwiedzając zjazd wrzuciliśmy 6 i zyskaliśmy punkt Losu.
- Rogo
-
Dzięki wszystkim z którymi zagrałem i tym, z którymi czas zagrać nie pozwolił, @Małemu Nemo i @Valdiemu za dodatek zjazdowy, a przede wszystkim @Berniemu za zorganizowanie miejsca do gry i zaparkowania oraz napojów i przekąsek.
Kto nie był na zjeździe, ma czego żałować!
Kto nie był na zjeździe, ma czego żałować!
Ja nawet nie mam Talismana.
- Berni
-
Pragnę dodać, że pomimo wcześniej rozpowszechnianych kalumnii, nikt na parkingu zębów nie straciłRogo pisze: ↑poniedziałek 29 lip 2024, 09:04 Dzięki wszystkim z którymi zagrałem i tym, z którymi czas zagrać nie pozwolił, @Małemu Nemo i @Valdiemu za dodatek zjazdowy, a przede wszystkim @Berniemu za zorganizowanie miejsca do gry i zaparkowania oraz napojów i przekąsek.
Kto nie był na zjeździe, ma czego żałować!![]()
- the MackaN
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Karty
• Pająki - Posty: 1132
Bo od trzeciego dnia szlabany były zamknięte, nie daliście mi szansyBerni pisze: ↑poniedziałek 29 lip 2024, 09:28Pragnę dodać, że pomimo wcześniej rozpowszechnianych kalumnii, nikt na parkingu zębów nie straciłRogo pisze: ↑poniedziałek 29 lip 2024, 09:04 Dzięki wszystkim z którymi zagrałem i tym, z którymi czas zagrać nie pozwolił, @Małemu Nemo i @Valdiemu za dodatek zjazdowy, a przede wszystkim @Berniemu za zorganizowanie miejsca do gry i zaparkowania oraz napojów i przekąsek.
Kto nie był na zjeździe, ma czego żałować!![]()
![]()
- Jendrusz
-
Bardzo się cieszę że mogłem wziąć udział w Zjeździe. Podziękowania dla Organizatorów.
- Mały Nemo
-
Lista uczestników!
1. @Mały Nemo
2. @Kakofoniks
3. @Zaberish
4. @Valdi
5. @the MackaN
6. Natalia
7. Krzysiek
8. @ranosz
9. @ModulO
10. @Odyn
11. @Pablo
12. @Felis1977
13. @abubu
14. @kll
15. @Berni
16. @Wojtaz
17. @MCSilvia
18. @Martek
19. @Rogo
20. @Budowniczy Mostów
21. Karol
22. Piter
23. Piotr
24. Zosia
25. Zuzia
26. @astrawiator
27. @MaxiLager
28. Kacper
29. Ada
30. Andrzej
31. Krzysztof
32. Piotr
33. Kamila
34. @Jendrusz
35. Włodek
36. Rafał
1. @Mały Nemo
2. @Kakofoniks
3. @Zaberish
4. @Valdi
5. @the MackaN
6. Natalia
7. Krzysiek
8. @ranosz
9. @ModulO
10. @Odyn
11. @Pablo
12. @Felis1977
13. @abubu
14. @kll
15. @Berni
16. @Wojtaz
17. @MCSilvia
18. @Martek
19. @Rogo
20. @Budowniczy Mostów
21. Karol
22. Piter
23. Piotr
24. Zosia
25. Zuzia
26. @astrawiator
27. @MaxiLager
28. Kacper
29. Ada
30. Andrzej
31. Krzysztof
32. Piotr
33. Kamila
34. @Jendrusz
35. Włodek
36. Rafał
- MaxiLager
-
@Berni Zjazdy organizowane przez Ciebie przebijają nawet te Warszawskie!
P.S Następnym razem poproszę zjazd najdalej jak się da, bez zasięgu stacji BTS i promem co kilka dni
P.S Następnym razem poproszę zjazd najdalej jak się da, bez zasięgu stacji BTS i promem co kilka dni
Hunting Season Opens Again
- Mały Nemo
-
Wszystkim uczestnikom zostały dodane rangi uczestnika zjazdów jak również zostali dodani do odpowiedniej grupy!
- Kakofoniks
-
Mało brakowało byśmy pobili rekord we Wrocławiu
- MCSilvia
-
-
Spis dodatków autora:
• Kamienie Szlachetne
• Ukryta Dolina - Posty: 304
Dziękuję wszystkim za genialne towarzystwo na zjeździe
Każda rozgrywka była pełna emocji. Gra "Wielka pętla" okazała się absolutnym fenomenem tego zjazdu. Do zobaczenia na kolejnym zjeździe! 
- Zaberish
-
Dzięki za zjazd - było super 
Bardzo się cieszę, że Was wszystkich poznałem, spotkałem, no i miałem okazję pograć nie tylko w Talisman
Poziom epickości tego, co się czasami działo na planszy i nad planszą (bo wiadomo, że najlepsza gra to jest ta nad planszą
), nie da się opisać 
Od teraz nicki na forum już nigdy nie będą dla mnie wyglądać tak samo

Bardzo się cieszę, że Was wszystkich poznałem, spotkałem, no i miałem okazję pograć nie tylko w Talisman
Poziom epickości tego, co się czasami działo na planszy i nad planszą (bo wiadomo, że najlepsza gra to jest ta nad planszą
Od teraz nicki na forum już nigdy nie będą dla mnie wyglądać tak samo
Z tego, co wiem, to one akurat teraz mają sezon lęgowy i generalnie to podobno najlepszy czas, żeby w naszym kraju spotkać modliszkę twarzą w twarzthe MackaN pisze: ↑poniedziałek 29 lip 2024, 09:00 Dzięki zjazdowi dowiedziałem się, że mamy takie wielkie Modliszki w Polsce. Zawsze myślałem, że te co ciekawsze bezkręgowce to tylko w Australii albo Afryce. Ale tak, żona (biolog) mi potwierdziła, że ta najpewniej nikomu nie uciekła i ten gatunek żyje w Polsce i kiedyś były ciężkie do spotkania. Ale najpewniej albo jest ich teraz więcej, albo odwiedzając zjazd wrzuciliśmy 6 i zyskaliśmy punkt Losu.
Pudełko z grami - największa w sieci baza informacji o starych grach planszowych
- Valdi
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Handel
• Księżycowy Kamień
• ZP i LK - Posty: 13472
Również chciałem podziękować wszystkim za zjazd. Szczególnie:
@Kakofoniksowi że jesteś już kolejny raz na zjeździe, i w końcu się odezwałeś na forum.
@Jendruszowi że udało Ci się nas odnaleźć i zawitałeś na zjazd, mam nadzieje że się podobało.
@ranoszowi Że Ci się chciało do nas przylecieć i rozegrać parę partii.
Wszystkim z Wrocławia i okolic że nie mieliście daleko
Całej reszcie że Ciągle tu zaglądacie, częściej lub rzadziej ale nie zapominacie że czasem warto wypaść pograć nad planszą.
Szczególne podziękowania, dla @Berniego za serce do nas, za miejsce i za atmosferę, za czas i chęci i można by było tak długo wymieniać.
Podziękowania dla tych którzy zagrali w Talismana 5 i przekonali się że Talisman 5,5 ed nie będzie taka zła
Dodatkowe podziekowania dla @Felisa że popilnował Korony Władzy i dla @Martka i @Budowniczego za wieczorną rozgrywkę i rzut K20tką, (na następną grę zamówiłem sobie już K100). Ważne że znamy się już na tyle że jedna "pani lekkich obyczajów" w grze nie popsuje relacji. A co turę zabieranie na zmianę tarczy z kolcami i życia nikomu nie przeszkadza.
@Kakofoniksowi że jesteś już kolejny raz na zjeździe, i w końcu się odezwałeś na forum.
@Jendruszowi że udało Ci się nas odnaleźć i zawitałeś na zjazd, mam nadzieje że się podobało.
@ranoszowi Że Ci się chciało do nas przylecieć i rozegrać parę partii.
Wszystkim z Wrocławia i okolic że nie mieliście daleko
Całej reszcie że Ciągle tu zaglądacie, częściej lub rzadziej ale nie zapominacie że czasem warto wypaść pograć nad planszą.
Szczególne podziękowania, dla @Berniego za serce do nas, za miejsce i za atmosferę, za czas i chęci i można by było tak długo wymieniać.
Podziękowania dla tych którzy zagrali w Talismana 5 i przekonali się że Talisman 5,5 ed nie będzie taka zła
Dodatkowe podziekowania dla @Felisa że popilnował Korony Władzy i dla @Martka i @Budowniczego za wieczorną rozgrywkę i rzut K20tką, (na następną grę zamówiłem sobie już K100). Ważne że znamy się już na tyle że jedna "pani lekkich obyczajów" w grze nie popsuje relacji. A co turę zabieranie na zmianę tarczy z kolcami i życia nikomu nie przeszkadza.
Jesteś autorem dodatku, zamieść go na stronie www.MagiaiMiecz.eu. Skontaktuj się ze mną poprzez mail.
- talismanisland
-
Did I miss something?
Harbourmaster at Talisman Island - http://www.talismanisland.com