Hej,
Z Zeszłej rozgrywki pojawiły mi się 2 pytania które chciałbym na bieżąco rozwiązać. Nie mogę przytoczyć oryginalnej treści kart bo jestem w pracy ale postaram się w miarę dokładnie opisać cytaty o które mi chodzi.
1. Legitymacja prasowa (Przedmiot powszechny z Króla w Żółci) - "Dowolna faza: Za każdym razem kiedy
otrzymujesz żeton wskazówki otrzymujesz o 1 więcej". Pojawia mi się tu wątpliwość o interpretacje wyrazu otrzymujesz. 2 pytania:
a) Jeśli otrzymuję powiedzmy dwie wskazówki w fazie spotkań. Otrzymują 2 + 1 czy do każdej wskazówki +1 czyli (1+1) + (1+1)? Oczywiście obstawiam, że pierwsze ale upewniam się
b) Zastanawiam się nad interpretacją wyrazu "otrzymujesz". Czy ten przedmiot działa również jeśli po prostu wejdę w fazie ruchu na pole ze wskazówką? To by znaczyło, że to naprawdę dobry przedmiot.
2. Naczynie duszy (Przedmiot muzealny z Faraona) - Przy oddawaniu swoich trofeów potraktuj je jakby miały żywotność o 1 więcej. Czy jeśli mam 3 stworki po 1 żywotności to liczę je za:
a) 4 bo (1+1+1) + 1= 4

6 bo (1+1) + (1+1) + (1+1)
Dzięki wielkie za odpowiedzi. Zaznaczam, że najbardziej interesują mnie odpowiedzi bazujące nie - na zdrowym rozsądku bądź preferencjach ale na oficjalnych zasadach z instrukcji lub FAQ albo tłumaczeniu wordingów z angielskiej wersji.