Ponarzekajmy na Talisman 5ed

Wszelkie dyskusje i luźne rozmowy o Talisman 5. Edycji, niedotyczące twórczości graczy, zasad &c.
Awatar użytkownika
Piter
Kupiec
Kupiec
Kupiec
Uczestnik Zjazdów
Autor Dodatków
Re: Ponarzekajmy na Talisman 5ed

Post autor: Piter »

Valdi pisze: piątek 28 lut 2025, 10:59
husar pisze: czwartek 27 lut 2025, 05:32 kieszenie na karty były takie same, a nie jedna jest płytka.
No ale czekaj, czekaj... To nie tylko bolączka T5, ale i T4,5 tam miałeś 6 kieszeni nie nadających się do niczego.
Zresztą ta przypadłość nie dotyczy tylko Talismana ale dużej części gier które mają plastikowe inserty.
To prawda, insert do T4,5 nie jest idealny, ale pamiętam dużą ekscytację, jak go zobaczyłem na własne oczy za pierwszym razem i sobie myślę... kurcze sporo jest jeszcze miejsca, czyli ze 2-3 dodatki są w planie i się tu zmieszczą (nie mając wtedy pojęcia że będzie multum dodatków). W pudełku T5 nie zmieści się nic poza komponentami podstawowymi...

Alternatywny Talisman: Magia i Miecz należy traktować jako projekt hobbystyczny i jest hołdem oddanym mojej ulubionej grze.
Nie będzie przeznaczony do sprzedaży, lecz wyłącznie do niekomercyjnego użytku osobistego w gronie znajomych.
Awatar użytkownika
the MackaN
Rycerz
Rycerz
Rycerz
Uczestnik Zjazdów
Autor Dodatków
Spis dodatków autora:
#Lista dodatków
Karty
Pająki

Post autor: the MackaN »

Rogo pisze: środa 26 lut 2025, 12:00
the MackaN pisze: środa 26 lut 2025, 10:13 Talizman czwarta edycja odstraszał mnie (...) cukierkową grafiką
Poza kiepskimi grafikami Poszukiwaczy (zwłaszcza tych z podstawki), co tam jest cukierkowego?
Teraz już nic. ale dla kogoś kto wyszedł na tę edycję prosto z komiksów o Thorgalu, po czarnobiałej Magii i Miecz, każdy kolor słodził w oczy... :D

Awatar użytkownika
husar
#Moderator: husar
Uczestnik Zjazdów
!Wspierający

Post autor: husar »

Valdi pisze: piątek 28 lut 2025, 10:59 No ale czekaj, czekaj... To nie tylko bolączka T5, ale i T4,5 tam miałeś 6 kieszeni nie nadających się do niczego.
Zresztą ta przypadłość nie dotyczy tylko Talismana ale dużej części gier które mają plastikowe inserty.
Owszem, nie tylko, ale karty mieszczą się w koszulkach na płask (w przeciwieństwie do kart w innych grach), tylko ich ogólna grubość jest za duża i nie mieszczą się wszystkie w płytkiej kieszeni.

Pozdrawiam
Roman

Wikipedia TMiM
ODPOWIEDZ