Talisman Prologue - gra na PC i komórki
- Battonsson
-
Przeszedłem Czarownikiem (póki co tylko tym jednym poszukiwaczem) wszystkie questy na 3 talizmany i nie odblokował mi się ostatni quest
Czyli trzeba przejść wszystkimi 10 poszukiwaczami, wszystkie questy na 3 talizmany żeby odblokować te finałowe questy? I dopiero potem odblokują się questy dodatkowych poszukiwaczy dodanych pachtem? Jeśli tak, to chyba zajmie mi rok 
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pereant qui ante nos nostra dixerunt
- Mały Nemo
-
A kind, crazy fool and a stubborn kid. - Posty: 24327
- Battonsson
-
Dobrze, że nie trzeba mieć wszędzie po 3 Talizmany, czasami nie jest to takie proste, a przechodzenie po raz dziesiąty tego samego quest bywa nudne. Po mało na pewno jakoś odblokuje tych dodatkowych Poszukiwaczy 
Mam kolejne pytanko do grających w Prologue. Który plik zawiera zapamiętany mój stan gry (save) i w jakim katalogu go szukać? Przeglądałem katalog z grą ale żaden plik nie wygląda na save...
Zainstalowałem grę na drugim komputerze i chciałbym tam kontynuować rozgrywkę a nie robić te same questy do początku. Będę wdzięczny za pomoc.
Mam kolejne pytanko do grających w Prologue. Który plik zawiera zapamiętany mój stan gry (save) i w jakim katalogu go szukać? Przeglądałem katalog z grą ale żaden plik nie wygląda na save...
Zainstalowałem grę na drugim komputerze i chciałbym tam kontynuować rozgrywkę a nie robić te same questy do początku. Będę wdzięczny za pomoc.
- Xan
-
Jak już zainstalowałeś grę na drugim sprzęcie to ręcznie przeczuć wszystkie pliki gry i zastąp. Co się będziesz szczypał.Battonsson pisze:Mam kolejne pytanko do grających w Prologue. Który plik zawiera zapamiętany mój stan gry (save) i w jakim katalogu go szukać? Przeglądałem katalog z grą ale żaden plik nie wygląda na save...
Ja znalazłem plik save.xml, ale nie wiem czy to on sam do końca odpowiada za stan zapisanej gry.
Talisman: Digital Edition!
Wszystko ma swój początek i koniec.
Aby zobaczyć moje konto na Steam, kliknij: TUTAJ.
Wszystko ma swój początek i koniec.
Aby zobaczyć moje konto na Steam, kliknij: TUTAJ.
- Battonsson
-
Wielkie dzięki przeniosłem pliki do wskazanej lokalizacji i wszystko działa jak należyNemomon pisze:Sejwy są w: X:\Users\XXX\AppData\Roaming\Talisman Prologue
Natomiast jeśli chodzi o plik save.xml to pojawił mi się w katalogu z grą w instalacji na starym komputerze, a na nowym nie. Nie wiem do czego służy ten plik, ale żeby móc kontynuować grę i zachować postępy w questach należy skopiować pliki z lokalizacji, którą podał Nemo. Tajemniczy jest ten plik save.xml
- Mały Nemo
-
- Battonsson
-
.
Znajdują się tam rezultaty osiągnięte przez poszczególnych Poszukiwaczy w poszczególnych Questach (liczba tur, liczba talizmanów, czy quest odblokowany/zablokowany). Ale edycja tego pliku nie wpływa na uzyskany wynik i odblokowane Questy w grze (Jeżeli się go zedytuje i np. wpisze sobie trzy talizmany za jakiegoś Questa zamiast dwóch, to po otworzeniu gry nadal widać dwa. Ponadto gra zaraz po uruchomieniu nadpisuje ten plik i jak go otworzysz to z powrotem masz dwa, mimo że przed chwilą wpisałeś trzy) Można go też usunąć i wszystko działa dalej.
Tak, więc jest tajemniczy bo nie wiem czemu służy
. Nie wiem jaką on ma funkcję poza informacyjną skoro w żaden sposób nie wpływa na samą grę, bo jak pisałem nasze postępy są moim zdaniem zapisywane w pliku progress.bin ponieważ jego usunięcie albo skopiowanie powoduje zmiany w grze.
Znajdują się tam rezultaty osiągnięte przez poszczególnych Poszukiwaczy w poszczególnych Questach (liczba tur, liczba talizmanów, czy quest odblokowany/zablokowany). Ale edycja tego pliku nie wpływa na uzyskany wynik i odblokowane Questy w grze (Jeżeli się go zedytuje i np. wpisze sobie trzy talizmany za jakiegoś Questa zamiast dwóch, to po otworzeniu gry nadal widać dwa. Ponadto gra zaraz po uruchomieniu nadpisuje ten plik i jak go otworzysz to z powrotem masz dwa, mimo że przed chwilą wpisałeś trzy) Można go też usunąć i wszystko działa dalej.
Tak, więc jest tajemniczy bo nie wiem czemu służy
- Rell
-
Mógłby mi ktoś przesłać plik z zapisem gry? Zainstalowałem patcha z nowymi postaciami nie wiem jakim cudem mam tylko kilka questów zrobionych, a od nowa przechodzić to za dużo czasu by zajęło
rell.relic@gmail.com będę wdzięczny!
- Mały Nemo
-
Jon uploadował plik z patchem Eng --> PL na swoją stronę. Dostępny jest on TUTAJ.
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!
- Miszon
-
Pewnie dla grających to nic ciekawego, ale grali w Talismana na Poligamii:
http://polygamia.pl/Polygamia/1,96455,1 ... BoxTechTxt
Przyznam szczerze, że choć gadają tam od rzeczy, to ubawiłem się nieźle przy tym filmiku
.
http://polygamia.pl/Polygamia/1,96455,1 ... BoxTechTxt
Przyznam szczerze, że choć gadają tam od rzeczy, to ubawiłem się nieźle przy tym filmiku
http://www.radio-orbit.pl - proszę słuchać najbardziej alternatywnej listy przebojów w Polsce 
- Bobrowy
-
Mam taki kłopot. Przechodzę sobie Prologue, mam wersję PL z książeczki. Wszystkimi dziesięcioma postaciami zrobiłem już misje z Koroną Władzy ale żadne dodatkowe sześć postaci się nie pojawiło. Czy w mojej wersji nie ma tych postaci? Musze instalować patch? Patch, który podawaliście na stronie jest już niedostępny. 
"Wszystko przemija nawet najdłuższa żmija"
- Mały Nemo
-
Tak, musisz mieć zaktualizowanego Prologue, by móc grac extra postaciami. Może napisz do Nomadów o tym problemie. Aczkolwiek wydaje się, iż Carl jest teraz na urlopie (nie logował się od 17 dni), więc możesz chwilę zaczekać na odpowiedź.
- Bobrowy
-
- Mały Nemo
-
- Bobrowy
-
Taki był podany http://www.talisman-game.com/smf/?topic=366.0
"Wszystko przemija nawet najdłuższa żmija"
- Mały Nemo
-
Ano, znalazłem go. TO jak mówiłem, jak zobaczę Carla iż znów "żyje", to dropnę mu maila. Zerknąłem właśnie na Prologue na Androida i miał on aktualizację w bodaj połowie sierpnia, więc może coś tam jeszcze nad ta grą skubią
.
- Bobrowy
-
- Mały Nemo
-