Malowanie figurek
- SeSim
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Krypta Upiorów (pomagier)
• Labirynt Magów (pomagier)
• Poszukiwacze - Posty: 6145
- uther
-
A to ciekawe.U mnie siega podstawki i wkurza mnie bocały czas sie wygina.Kriss pisze:Szczerze to musiałem ją jeszcze skrócić bo była za długa u dołu i wychodziła po za podstawkę
Musze ja w koncu potraktować gorącą/zimną wodą.
Ale figurka ładna, tylko zdjecie kiepskie, mało widać - dałbyś zbliżenie
EDIT
Tutaj macie kilka przykładów pomalowanych juz figurek.
http://www.talismanisland.com/mini_4retalisman.htm
BTW. Czemu ten cholerny Troll ma zielone włosy ?!?!?!
- Mały Nemo
-
A kind, crazy fool and a stubborn kid. - Posty: 24327
Jon z Talisman Island poszukuje zdjęć pomalowanych figurek do jednego z działów Talisman Island - Miniatures. Każdemu, kto mógłby przysłużyć się powiększaniu kolekcji oraz uzupełnianiu braków, Jon będzie bardzo wdzięczny. Najlepiej by było, gdyby zdjęcia były z bardzo bliska, bez flasha. Wszelkie swoje zdjęcia proszę słać na E-Mail:

Jon N. AKA Talisman Island.

Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!
Little bit of fun is all I'm after!
-
-
Nemomon pisze:Jon z Talisman Island poszukuje zdjęć pomalowanych figurek do jednego z działów Talisman Island - Miniatures. Każdemu, kto mógłby przysłużyć się powiększaniu kolekcji oraz uzupełnianiu braków, Jon będzie bardzo wdzięczny. Najlepiej by było, gdyby zdjęcia były z bardzo bliska, bez flasha. Wszelkie swoje zdjęcia proszę słać na E-Mail:
Obrazek
Nie wiem czy dobrze się przyjrzałeś ale nasze prace są już na stronie Jona od jakiegoś czasu
http://www.talismanisland.com/mini_4retalisman.htm
- velmika
-
- Rogo
-
- stave
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Projekt Wielka Magia I Miecz - Posty: 3086
- Kontakt:
Napisze tak: wejdź na stronę cytadela.pl i kliknij na sklep - tam znajdziesz kompletny asortyment, możesz wejść także na sklep Rebelu - ale oni to tak falami handlują figurkami i farbami z GW. Zanim jednak będziesz kupować wejdź na stronę GW i przejrzyj sobie wykaz Farb oraz podkładów jakie ostatnio zapodali. Zanim zaczniesz malować należy je przejrzeć i dopasować do figurek a co najważniejsze jeśli nigdy wcześniej nie malowałaś na cytadeli masz krótki poradnik jak należy to robić - przynajmniej był.
Teraz tak: na allegro też są firmy które sprzedają takie rzeczy - zazwyczaj taniej - należy jednak pamiętać o zachowaniu ostrożności jeśli ktoś prywatnie sprzedaje farbki i ma zaznaczone używane bo tak do końca nie wiesz czy znał się na rzeczy i czy przypadkiem nie pomieszał kolorów, coś będzie wyschnięte, albo popsute itp - jest ryzyko, ze nie dostaniesz tego co zakupiłaś.
Ja osobiście polecam farbki GW. Co do pędzelków to juz tak raźnie do produktów GW nie podchodzę są dobre ale nie rewelacyjne - na allegro możesz spotkac tańsze odmiany innych firm, które spokojnie ci wystarcza - oczywiście z pędzlami tez trzeba umiejetnie się obchodzić. Najlepiej kupować nowe, bo z używanymi to różnie była w ostateczności zawsze do czegoś je się wykorzysta.
Teraz tak: na allegro też są firmy które sprzedają takie rzeczy - zazwyczaj taniej - należy jednak pamiętać o zachowaniu ostrożności jeśli ktoś prywatnie sprzedaje farbki i ma zaznaczone używane bo tak do końca nie wiesz czy znał się na rzeczy i czy przypadkiem nie pomieszał kolorów, coś będzie wyschnięte, albo popsute itp - jest ryzyko, ze nie dostaniesz tego co zakupiłaś.
Ja osobiście polecam farbki GW. Co do pędzelków to juz tak raźnie do produktów GW nie podchodzę są dobre ale nie rewelacyjne - na allegro możesz spotkac tańsze odmiany innych firm, które spokojnie ci wystarcza - oczywiście z pędzlami tez trzeba umiejetnie się obchodzić. Najlepiej kupować nowe, bo z używanymi to różnie była w ostateczności zawsze do czegoś je się wykorzysta.
Stagraf Studio - Łódzki Sklep Figurkowy :: Forum :: Facebook :: Cennik :: Wargamesmat
Wielka Magia i Miecz - Gigantyczny dodatek autorski
- velmika
-
- stave
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Projekt Wielka Magia I Miecz - Posty: 3086
- Kontakt:
wiesz 10 zl za farbkę to standard, n allegro są czasem po 7-8 złociszy. Jeśli chcesz zamienniki to Vallejo są także oki - masz je także na cytadeli.
Są jeszcze innych firm ale te są uniwersalne - farbkami Gw pokrywasz zarówno metal jak i plastik.
Są np. takie farby Humbrol ale to z kolei stosujesz do plastiku i sa one przewidziane jak to z producentami bywa do pojazdów z II wojny światowej lub współczesnych oraz żołnierzyków czyli modele 1:35 i 1:72. Firm, które robi takie cuda jest parę i Humbrol w sumie był standardem.
Mimo używania przeróżnych farbek to jeśli chcesz pomalować figurki z Talizmana to polecam Gw w ostateczności Vallejo (na dłużej ci starczy).
Są jeszcze innych firm ale te są uniwersalne - farbkami Gw pokrywasz zarówno metal jak i plastik.
Są np. takie farby Humbrol ale to z kolei stosujesz do plastiku i sa one przewidziane jak to z producentami bywa do pojazdów z II wojny światowej lub współczesnych oraz żołnierzyków czyli modele 1:35 i 1:72. Firm, które robi takie cuda jest parę i Humbrol w sumie był standardem.
Mimo używania przeróżnych farbek to jeśli chcesz pomalować figurki z Talizmana to polecam Gw w ostateczności Vallejo (na dłużej ci starczy).
Stagraf Studio - Łódzki Sklep Figurkowy :: Forum :: Facebook :: Cennik :: Wargamesmat
- Rogo
-
Popytaj w jakimś sklepie modelarskim czy cóś, a w Gdańsku to chyba nie będzie problem znaleźć. Bodajże za 5 ziko za sztuę masz chyba polskie odpowiedniki o jakości zbliżonej do tych angielskich, tylko mniejsza paleta kolorów. W sklepie nie pracują byle dziady, tylko tacy co się znają i napewno Ci doradzą 
Ja nawet nie mam Talismana.
- velmika
-
Jakoś przeboleje koszt tych farb ^^. Mam jeszcze takie pytanko, otóż wczoraj podziwiałam wasze dzieła w tym temacie i jakoś nie zauważyłam pomalowanej czarodziejki. To jest moja ulubiona postać z MiM'a. Po prostu chciałabym ją zobaczyć w jakiś barwach
, i jeszcze jedno pytanie, czy znacie jakieś fajne strony www gdzie znajde takie figurki czarodziejek do pomalowania? 
Bo w życiu nie zawsze jest jak w bajce...
- 7Tristan
-
Tutaj masz między innymi pomalowaną czarodziejkę 
http://www.forum.galakta.pl/viewtopic.p ... 1&start=15
http://www.forum.galakta.pl/viewtopic.p ... 1&start=15
- velmika
-
Hmmm... Z cytadeli właśnie mam zamiar zamówić czarny podkład w sprayu (400 ml), 3 pędzelki (0,00,1) i zestaw na start (3 figurki, pędzelek, i farbkiChaos Black, Blood Red, Boltgun Metal, Ultramarine Blue, Bestial Brown, Shining Gold po 5ml). Ten zestaw nosi u nich nazwę Battle for Macragge Paint Set, obawiam się czy te farby mi wystarczą, jak myślicie? Powinnam zamówić jakiś zestaw z ok. 6 farbami po 12 ml czy ten mi w zupełności wystarczy na początek?
Bo w życiu nie zawsze jest jak w bajce...
-
-
Hmm... wydaje mi się że lepiej będzie kupić Citadel Washes Set, ten zestaw jest tańszy o jakieś 20 zł, ale jest bez tych figurek. Zestaw zawiera 8 farb (Baal Red Citadel Wash,Asurmen Blue Citadel Wash,Thraka Green Citadel Wash,Badab Black Citadel Wash,Griphonne Sepia Citadel Wash,Ogryn Flesh Citadel Wash,Devlan Mud Citadel Wash,Leviathan Purple Citadel Wash) Nie ma żadnej złotej ani srebrnej. Osobiście z nich nie korzystam, ale wydaje mi się że te Ci wystarczą.
- Misiek
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Arena
• Bestia
• Pakiety Rozszerzające - Posty: 3374
- Misiek
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Arena
• Bestia
- Misiek
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Arena
• Bestia
http://cytadela.pl/cgibin/shop?info=6099&sid=5352cee6
12 ml wystarczy na bardzo długo, zużywa się czarna i biała najczęściej. Minęło 10lat jak maluję figurki i wciąż kupuję nowe ](*,) . Jak coś poradzić, pisz na priv najlepiej.
12 ml wystarczy na bardzo długo, zużywa się czarna i biała najczęściej. Minęło 10lat jak maluję figurki i wciąż kupuję nowe ](*,) . Jak coś poradzić, pisz na priv najlepiej.