Witam
Od dłuższego czasu nurtuje mnie wygląd pudełka dodatku Smoki od starej Magii i Miecza, więc postanowiłem spytać na forum. Na odwrocie pudełka do dodatku smoki można zobaczyć grafiki z kart. Jedna z takich grafik przedstawia jakiegoś wojownika na smoku.
Problem w tym że według mojej wiedzy tej karty nie ma wśród kart z dodatku Smoki, jej grafika jest jedynie widoczna na pudełku. Stąd moje pytanie: czy ktoś wie co to za karta i czy w ogóle jest w grze? Patrząc na grafikę na karcie powiedziałbym że to smoczy jeździec, ale karta smoczego jeźdźca wygląda inaczej.
Witam Od dłuższego czasu nurtuje mnie wygląd pudełka dodatku Smoki od starej Magii i Miecza, więc postanowiłem spytać na forum. Na odwrocie pudełka do dodatku smoki można zobaczyć grafiki z kart. Jedna z takich grafik przedstawia jakiegoś wojownika na smoku. [img]http://i.imgur.com/BkWxMyY.png[/img] Problem w tym że według mojej wiedzy tej karty nie ma wśród kart z dodatku Smoki, jej grafika jest jedynie widoczna na pudełku. Stąd moje pytanie: czy ktoś wie co to za karta i czy w ogóle jest w grze? Patrząc na grafikę na karcie powiedziałbym że to smoczy jeździec, ale karta smoczego jeźdźca wygląda inaczej.
Nemomon pisze:Może jakaś wczesna wersja Jeźdźcy Smoków.
Też mi się wydaje, że mogło tak być. Ale ten rysunek jest według mnie dużo ładniejszy, więc nie wiem po co było go zmieniać.
Na stronie http://www.pudelkozgrami.pl/magia-i-mie ... c-pudelka/ znalazłem tekst, który może sugerować, że jest jakieś wydanie smoków z jedną dodatkową kartą. Cytat z tej strony:
"Tu ciekawostka, bo na tym wykazie liczba Kart Przygód podana jest jako 86. Co zastanawiające, praktycznie w całym Internecie ludzie podają 85 jako pełną liczbę Kart Przygód. Niewykluczone, że „Smoki” były wydawane dwa razy i może istnieje różnica pomiędzy wydaniami (ale jeśli tak, to nie wiem, o którą konkretnie kartę chodzi)."
[quote="Nemomon"]Może jakaś wczesna wersja Jeźdźcy Smoków.[/quote] Też mi się wydaje, że mogło tak być. Ale ten rysunek jest według mnie dużo ładniejszy, więc nie wiem po co było go zmieniać.
Na stronie http://www.pudelkozgrami.pl/magia-i-miecz-smoki-sfera-zawartosc-pudelka/ znalazłem tekst, który może sugerować, że jest jakieś wydanie smoków z jedną dodatkową kartą. Cytat z tej strony: "Tu ciekawostka, bo na tym wykazie liczba Kart Przygód podana jest jako 86. Co zastanawiające, praktycznie w całym Internecie ludzie podają 85 jako pełną liczbę Kart Przygód. Niewykluczone, że „Smoki” były wydawane dwa razy i może istnieje różnica pomiędzy wydaniami (ale jeśli tak, to nie wiem, o którą konkretnie kartę chodzi)."
Nemomon pisze:Może jakaś wczesna wersja Jeźdźcy Smoków.
Też mi się wydaje, że mogło tak być. Ale ten rysunek jest według mnie dużo ładniejszy, więc nie wiem po co było go zmieniać.
Na stronie http://www.pudelkozgrami.pl/magia-i-mie ... c-pudelka/ znalazłem tekst, który może sugerować, że jest jakieś wydanie smoków z jedną dodatkową kartą. Cytat z tej strony:
"Tu ciekawostka, bo na tym wykazie liczba Kart Przygód podana jest jako 86. Co zastanawiające, praktycznie w całym Internecie ludzie podają 85 jako pełną liczbę Kart Przygód. Niewykluczone, że „Smoki” były wydawane dwa razy i może istnieje różnica pomiędzy wydaniami (ale jeśli tak, to nie wiem, o którą konkretnie kartę chodzi)."
Może w tym artykule chodziło o kartę Króla Smoków. W jednych wydaniach karta ta była jednostronna (rewers był normalny dla kart Przygód), a w innych wydaniach Król Smoków był obustronny i nie dało się go wsadzić do talii Przygód. Pewnie dlatego jest ta różnica 1 karty.
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!
[quote="Piccolo_san"][quote="Nemomon"]Może jakaś wczesna wersja Jeźdźcy Smoków.[/quote] Też mi się wydaje, że mogło tak być. Ale ten rysunek jest według mnie dużo ładniejszy, więc nie wiem po co było go zmieniać.
Na stronie http://www.pudelkozgrami.pl/magia-i-miecz-smoki-sfera-zawartosc-pudelka/ znalazłem tekst, który może sugerować, że jest jakieś wydanie smoków z jedną dodatkową kartą. Cytat z tej strony: "Tu ciekawostka, bo na tym wykazie liczba Kart Przygód podana jest jako 86. Co zastanawiające, praktycznie w całym Internecie ludzie podają 85 jako pełną liczbę Kart Przygód. Niewykluczone, że „Smoki” były wydawane dwa razy i może istnieje różnica pomiędzy wydaniami (ale jeśli tak, to nie wiem, o którą konkretnie kartę chodzi)."[/quote]
Może w tym artykule chodziło o kartę Króla Smoków. W jednych wydaniach karta ta była jednostronna (rewers był normalny dla kart Przygód), a w innych wydaniach Król Smoków był obustronny i nie dało się go wsadzić do talii Przygód. Pewnie dlatego jest ta różnica 1 karty.
Przyszło mi do głowy jeszcze jedno: może to jest grafika karty "Pojedynek". Karta "Księga smoczej magii" pozwala między innymi uniknąć skutków karty zdarzenia "Pojedynek", ale z tego co mi wiadomo w Smokach nie ma karty o takim tytule.
Przyszło mi do głowy jeszcze jedno: może to jest grafika karty "Pojedynek". Karta "Księga smoczej magii" pozwala między innymi uniknąć skutków karty zdarzenia "Pojedynek", ale z tego co mi wiadomo w Smokach nie ma karty o takim tytule.
No mnie też się wydaje, że to musiało chodzić o tę kartę. Ale kto wie, może jednak jest (lub miała być) jakaś karta Pojedynek. [-o<
[quote="Burjaufojad"]Śmiertelni Rywale są[/quote] No mnie też się wydaje, że to musiało chodzić o tę kartę. Ale kto wie, może jednak jest (lub miała być) jakaś karta Pojedynek. [-o<
O ile dobrze pamiętam, to oryginalna ilustracja Poszukiwacza - Jeździec Smoków, jaką miał w 2ed Talismana.
Given the choice - whether to rule a corrupt and failing empire, or to challenge the Fates for another throw, a better throw against one's destiny - what was to do?
Tell me about the loneliness of good. Is it equal to the loneliness of evil?"
O ile dobrze pamiętam, to oryginalna ilustracja Poszukiwacza - Jeździec Smoków, jaką miał w 2ed Talismana.
Valdi pisze: ↑środa 15 mar 2017, 21:27
Nie widze powodu aby nie dodać nowej karty a może Piccolo_san to znak że powinieneś zrobić jakiś dodatek autorski do MiM - wydrukuje Ci go za darmo
Nadal aktualne, jak zrobię dodatek to druk za free ?
[quote=Valdi post_id=137598 time=1489609657 user_id=226] Nie widze powodu aby nie dodać nowej karty a może Piccolo_san to znak że powinieneś zrobić jakiś dodatek autorski do MiM - wydrukuje Ci go za darmo :) [/quote]
Nadal aktualne, jak zrobię dodatek to druk za free ?
@JollyRoger
Możemy się tak umówić zrobisz dodatek do MM, damy go pod ocenę ludzi jak średnia będzie większa niż 5/10 (to tak żeby nie był to jakiś na łapucapu zrobiony dodatek) to wydrukujemy go dla Ciebie za darmo.
Koszt druku dodatku jest zależny od ilości komponentów i ilości zamówień.
Tu na forum rozmawiamy o dodatkach / zasadach gry, etc.
Wszelkie pytania o druk kieruj na maila dnz@magiaimiecz.eu
[usermention2=13289 color=#000000]JollyRoger[/usermention2] Możemy się tak umówić zrobisz dodatek do MM, damy go pod ocenę ludzi jak średnia będzie większa niż 5/10 (to tak żeby nie był to jakiś na łapucapu zrobiony dodatek) to wydrukujemy go dla Ciebie za darmo.