Ilość tur
- ShumaGorath
-
Krótkie pytanie: Jak liczycie ilość tur podczas całej rozgrywki? Jakiego sposobu na to używacie? Czy w ogóle ktoś to robi? Czar Pułapka trwa chyba 3 tury, to jeszcze można zapamiętać, ale w niektórych dodatkach występują zdarzenia które trwają nawet 10 tur no i wtedy jest problem
Najlepiej by było używać jakiegoś licznika, ale przecież szkoda kasy jak ktoś nie ma. Najprościej chyba jak osoba zaczynająca gre, na początku swojej tury zapisywała która to tura. Macie jakieś pomysły ?
- Rogo
-
Kiedyś wpadłem na pomysł, żeby wydrukować sobie duże, oczojebne różowe (przepraszam za wyrażenie, ale jak inaczej nazwać ten kolor? xD) żetony (na nich jakaś klepsydra, żeby się kojarzyły z odliczaniem czasu) i kłaść je na wszystko co wymaga liczenia tur (karty działające X tur lub Poszukiwacze tracący X tur). Kolor i rozmiar żetonu nie pozwolą o nim zapomnieć ;>
Pomysłu nigdy nie zrealizowałem, bo mi się nie chciało :mrgreen:
Pomysłu nigdy nie zrealizowałem, bo mi się nie chciało :mrgreen:
Ja nawet nie mam Talismana.
- stave
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Projekt Wielka Magia I Miecz - Posty: 3086
- Kontakt:
albo zwyczajnie połóż znacznik na odpowiednie Karty tego wymagające- ja zawsze używałem kamyki. Jedyny problem polega na tym aby pamiętać, żeby je ściągać przy upływie tur. Dalej - jako, że posiadam klocki lego to przy dość dużej ilości tur potrafiłem je używać. Kwestia jest taka aby pamiętać o tym. oczywiście jak coś można robić Kartę np. taką jaką zaproponował Rogo to także jest wyjście z sytuacji.
Stagraf Studio - Łódzki Sklep Figurkowy :: Forum :: Facebook :: Cennik :: Wargamesmat
Wielka Magia i Miecz - Gigantyczny dodatek autorski
Wielka Magia i Miecz - Gigantyczny dodatek autorski
- Mały Nemo
-
A kind, crazy fool and a stubborn kid. - Posty: 24327
Po prostu pamiętać, 3 tury to nie jest jakoś zajebiście dużo, ażeby miało się o tym zapomnieć. Chyba, że gracz w 8 osób, ale wtedy jak będziesz żabą przez 2 tury, to także nic złego się nie stanie. W końcu gracie, by się dobrze bawić, a nie o złote kalesony
.
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!
Little bit of fun is all I'm after!
- SeSim
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Krypta Upiorów (pomagier)
• Labirynt Magów (pomagier)
• Poszukiwacze - Posty: 6145
- Rogo
-
- Kaktus+
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Apteka
• Kraina Snów
• Lodowa Kraina - Posty: 3416
- Gieferg
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Morze
• Północny Ląd
• Wyspa - Posty: 1484
- Kontakt:
Chyba tylko w autorskich. Moja rada - wywalić/zmienić takie karty bo cholery można z tym dostać, a o liczeniu tur co by się nie wymyśliło tak czy inaczej się zapomina. Chyba tylko gdy chodzi o stratę tur nie ma problemu bo wtedy jedyne co taki gracz robi to liczy swoje tracone turyale w niektórych dodatkach występują zdarzenia które trwają nawet 10 tur
FILMOŻERCY- wydania Blu-ray & DVD - promocje/dyskusje/recenzje
- Chaos
-
-
Spis dodatków autora:
• MiM na ZunTzu - Posty: 479
Ewentualnym rozwiązaniem są żetony 1-10 właśnie tak rozwiązałem problem z liczeniem tur w wersji MiM na ZunTzu dodatkowo każdy z graczy ma żetony innego koloru dla odróżnienia kogo to dotyczy.
WMIM Stava na ZunTzu + Karty Walki by Chaos
Pobierz: WMIMChaosSW14.03HD.ztb
Zobacz na Youtube: Magia i Miecz na ZunTzu projekt Chaos
Pobierz: WMIMChaosSW14.03HD.ztb
Zobacz na Youtube: Magia i Miecz na ZunTzu projekt Chaos