Giermkowie w MiM
- Fej Wong
-
Giermkowie w MiM
Co sądzicie o graniu z giermkami w MiM'ie?
Ja raz sprubowałem i pojawiło się wiele problemów zwązanych z używaniem zdolności giermków.
Proszę o jakieś komentarze :!:
Ja raz sprubowałem i pojawiło się wiele problemów zwązanych z używaniem zdolności giermków.
Proszę o jakieś komentarze :!:
- Kufir
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Groźniejsze Podziemia
• Nowe PP
• Zadania Czarownika - Posty: 2174
-
Niezrozumiałeś mnie...
chodzi mi o to że można grać z giermkiem od początku gry.
Giermek to druga postać która ci pomaga swoimi zdolnościami itp itd.
Np może za ciebie walczyć i nieść przedmioty.
poprostu losujemy postać którą gramy a potem giermka(przyjaciela)inną postaać.
W instrukcji alternatywnych zakończeń jest napisanę że można grać z giermkami jak się tylko zgodzą na to wszyscy gracze.
chodzi mi o to że można grać z giermkiem od początku gry.
Giermek to druga postać która ci pomaga swoimi zdolnościami itp itd.
Np może za ciebie walczyć i nieść przedmioty.
poprostu losujemy postać którą gramy a potem giermka(przyjaciela)inną postaać.
W instrukcji alternatywnych zakończeń jest napisanę że można grać z giermkami jak się tylko zgodzą na to wszyscy gracze.
- Kufir
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Groźniejsze Podziemia
• Nowe PP
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Groźniejsze Podziemia
• Nowe PP
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Kanały
• Lodowa Kraina
• Wioska - Posty: 423
- Fej Wong
-
-
-
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Groźniejsze Podziemia
• Nowe PP
-
- Kontakt:
- Kufir
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Groźniejsze Podziemia
• Nowe PP
-
- Kontakt:
-
-
Post wydzielony z: http://forum.magiaimiecz.eu/viewtopic.php?p=84550#84550
Ok widzę teraz, że chyba na siłę starałem się doszukiwać wszędzie, gdzie tylko się da "naginać" zasady, byle tylko było na moją korzyść i dopatrywać się błędów, gdzie ich po prostu nie ma.
Natomiast zaciekawiła mnie ostatnio jedna rzecz, gdy czytałem sobie instrukcję MiM-a (konkretnie Podziemi). Wyczytałem, że można losować sobie kilku Poszukiwaczy z nich następnie wybieramy jednego głównego, a z reszty dobieramy sobie "giermka", który lata za nami i może za nas walczyć, gdy tego chcemy. Nie może on się rozwijać ani posiadać przedmioty bądź przyjaciół. Jednak my możemy korzystać z jego nazwijmy to umiejętności np. możliwość obrabowania innego poszukiwacza czy np. możliwość naprawy czegoś, wzięcia kogoś jako przyjaciela itd. Mają to być zdolności, którymi Giermek może nam służyć (tak tak kolejny temat do sporu podczas gry). Ciekawi mnie czy ktoś z Was grał w ten sposób i jak to się przekłada na grę - czy warto tak grać wg Was czy lepiej gra się "tradycyjnie" jednym Poszukiwaczem.
Ja tak nie grałem, lecz pamiętam jak dawniej graliśmy tak (jak grało więcej osób), że rozlosowywaliśmy wszystkich Poszukiwaczy między graczy i następnie każdy wybierał sobie ze swojej grupy powiedzmy trzech. Brał pierwszego - zginął mu, potem bierze drugiego itd. To było w sumie ciekawe.
Ok widzę teraz, że chyba na siłę starałem się doszukiwać wszędzie, gdzie tylko się da "naginać" zasady, byle tylko było na moją korzyść i dopatrywać się błędów, gdzie ich po prostu nie ma.
Natomiast zaciekawiła mnie ostatnio jedna rzecz, gdy czytałem sobie instrukcję MiM-a (konkretnie Podziemi). Wyczytałem, że można losować sobie kilku Poszukiwaczy z nich następnie wybieramy jednego głównego, a z reszty dobieramy sobie "giermka", który lata za nami i może za nas walczyć, gdy tego chcemy. Nie może on się rozwijać ani posiadać przedmioty bądź przyjaciół. Jednak my możemy korzystać z jego nazwijmy to umiejętności np. możliwość obrabowania innego poszukiwacza czy np. możliwość naprawy czegoś, wzięcia kogoś jako przyjaciela itd. Mają to być zdolności, którymi Giermek może nam służyć (tak tak kolejny temat do sporu podczas gry). Ciekawi mnie czy ktoś z Was grał w ten sposób i jak to się przekłada na grę - czy warto tak grać wg Was czy lepiej gra się "tradycyjnie" jednym Poszukiwaczem.
Ja tak nie grałem, lecz pamiętam jak dawniej graliśmy tak (jak grało więcej osób), że rozlosowywaliśmy wszystkich Poszukiwaczy między graczy i następnie każdy wybierał sobie ze swojej grupy powiedzmy trzech. Brał pierwszego - zginął mu, potem bierze drugiego itd. To było w sumie ciekawe.
Ostatnio zmieniony sobota 29 paź 2011, 20:48 przez Drizzt, łącznie zmieniany 2 razy.
- Artownik
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Wiedźmińskie Kobiety
• Worek Przygód - Posty: 3542