Valdi pisze: ↑niedziela 19 lip 2026, 13:55
Polityki wiesz ze nie zaakceptuje na forum.
Proszę o rozwinięcie tematu. Co rozumiesz pod słowem "polityka"?
Czy "polityka" to, wszystko co mogło by kojarzyć się ze sceną polityczną?
Czy "polityka" to jawna agitacja pewnych poglądów, reprezentowanych przez jedną ze stron sceny politycznej?
Czy też "polityka" to każde poruszenie niewygodnego tematu, którego dopuści się Martek na forum?
Bo wiesz, tak na dobrą sprawę to cała Vedycja jest przesiąknięta poprawnością polityczną, a mimo to został jej poświęcony cały dział (pomijam już że godzi w moje zdroworozsądkowe, konserwatywne poglądy co jest sprzeczne z regulaminem forum).
I po raz kolejny, ten wątek jest wyraźnie opisany "Ponarzekajmy na Talisman 5ed", więc każdy może tu narzekać i pisać co go boli w temacie. Ja mam swoje przemyślenia i skojarzenia, którymi chętnie się dzielę, głównie w celach humorystycznych, ale też ku przestrodze nowych graczy, aby nie dali się oszukać na to nowe "wydanie" (żeby nie użyć gorszego słowa), które jest jawną kpiną z oryginału i fanów. Nikt nikogo nie zmusza by tu zaglądał i zapoznawał się z treściami tu przedstawianymi, a ja nawet jakbym chciał to nie mogę nikomu kazać by to zrobił. Każdy może też dodać temat do ignorowanych.
Więc o co chodzi z tą "polityką", bo ja tu wyczuwam jakieś podwójne standardy?
[quote=Valdi post_id=211789 time=1784462156 user_id=226] Polityki wiesz ze nie zaakceptuje na forum. [/quote]
Proszę o rozwinięcie tematu. Co rozumiesz pod słowem "polityka"? Czy "polityka" to, wszystko co mogło by kojarzyć się ze sceną polityczną? Czy "polityka" to jawna agitacja pewnych poglądów, reprezentowanych przez jedną ze stron sceny politycznej? Czy też "polityka" to każde poruszenie niewygodnego tematu, którego dopuści się Martek na forum? Bo wiesz, tak na dobrą sprawę to cała Vedycja jest przesiąknięta poprawnością polityczną, a mimo to został jej poświęcony cały dział (pomijam już że godzi w moje zdroworozsądkowe, konserwatywne poglądy co jest sprzeczne z regulaminem forum). I po raz kolejny, ten wątek jest wyraźnie opisany "Ponarzekajmy na Talisman 5ed", więc każdy może tu narzekać i pisać co go boli w temacie. Ja mam swoje przemyślenia i skojarzenia, którymi chętnie się dzielę, głównie w celach humorystycznych, ale też ku przestrodze nowych graczy, aby nie dali się oszukać na to nowe "wydanie" (żeby nie użyć gorszego słowa), które jest jawną kpiną z oryginału i fanów. Nikt nikogo nie zmusza by tu zaglądał i zapoznawał się z treściami tu przedstawianymi, a ja nawet jakbym chciał to nie mogę nikomu kazać by to zrobił. Każdy może też dodać temat do ignorowanych. Więc o co chodzi z tą "polityką", bo ja tu wyczuwam jakieś podwójne standardy?
Martek pisze: ↑piątek 17 lip 2026, 20:51
zrobić wersję z polskimi politykami
Czego bym chciał uniknąć.
z przedstawionych opcji które dałeś wybieram opcje nr 2 której bym tu nie chciał.
Martek pisze: ↑poniedziałek 20 lip 2026, 10:33
Czy "polityka" to jawna agitacja pewnych poglądów, reprezentowanych przez jedną ze stron sceny politycznej?
Żadnych podwójnych standardów, wobec Ciebie czy też wobec kogokolwiek z forum nie stosuję, po prostu nie chciałbym żeby nagle się pojawił wysyp memów V-talismanowych z daną opcją polityczną - po prostu najlepiej tego unikać.
Jesteś autorem dodatku, zamieść go na stronie www.MagiaiMiecz.eu. Skontaktuj się ze mną poprzez mail.
Napisałeś "[quote=Martek post_id=211786 time=1784314318 user_id=12421] zrobić wersję z polskimi politykami [/quote] Czego bym chciał uniknąć. z przedstawionych opcji które dałeś wybieram opcje nr 2 której bym tu nie chciał. [quote=Martek post_id=211797 time=1784536410 user_id=12421] Czy "polityka" to jawna agitacja pewnych poglądów, reprezentowanych przez jedną ze stron sceny politycznej? [/quote]
Żadnych podwójnych standardów, wobec Ciebie czy też wobec kogokolwiek z forum nie stosuję, po prostu nie chciałbym żeby nagle się pojawił wysyp memów V-talismanowych z daną opcją polityczną - po prostu najlepiej tego unikać. :)