Póki co wiadomo tyle, że rozszerzenie planowane jest na rok 2010. Brak jakichkolwiek innych danych.
Talisman: Magia I Miecz Góry
- Mały Nemo
-
A kind, crazy fool and a stubborn kid. - Posty: 24020
Talisman: Magia I Miecz Góry
Póki co wiadomo tyle, że rozszerzenie planowane jest na rok 2010. Brak jakichkolwiek innych danych.
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!
- Erestor
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Czas Żniw
• Duchy Pradawnych Smoków
• Smoki - Posty: 1312
- Kontakt:
- Roland
-
No prosze, a własnie sie zastanawiałem kiedy pojawia sie pierwsze wieści na temat spolszczenia Highlands Mocno licze na to, ze jeszcze w tym roku sie ukaze. Najbardziej realny termin to okolice grudnia zapewne. Niby Królowa Lodu jeszcze świeza i nie zdarzyła sie ograć ale apetyt rośnie z kazdym dodatkiem wiec czekam.
Ciekawe czy tłumacze Galakty juz rozpoczeli prace nad tym rozszerzeniem, ile czasu zajmuje przetłumaczenie takiego dodatku i wogóle jak wygląda cały proces spolszczania? To tak z czystej ciekawości pytam
Ciekawe czy tłumacze Galakty juz rozpoczeli prace nad tym rozszerzeniem, ile czasu zajmuje przetłumaczenie takiego dodatku i wogóle jak wygląda cały proces spolszczania? To tak z czystej ciekawości pytam
"Człowiek oszukuje siebie tak często, ze gdyby mu za to płacili, to mógłby sie spokojnie utrzymać."
- Mały Nemo
-
- Draugnimir
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• The Gauntlet PL
• The Wildland PL
• Umiejętności - Posty: 2086
No właśnie, skoro pojawiło się polskie pudełko, to czyżby rozpoczął się proces polonizowania dodatku? Bo jeśli tak, to mógłbyś może, Nemo, szeptać nam od czasu, jak uporano się z tymi co bardziej wątpliwymi nazwami pokroju "Rogue", "Sprite" czy "Trinket"?
A termin, choć mało konkretny, i mnie wydaje się dobry
A termin, choć mało konkretny, i mnie wydaje się dobry
- Draugnimir
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• The Gauntlet PL
• The Wildland PL
Ale podajesz nazwy oficjalne czy gdybasz tylko?
Bo widzi mi się, że żadna z tych propozycji nie jest prawdopodobna. Nemo już zdradzał nam poniekąd, jakie nazwy będzie chciał forsować - i były zupełnie inne. A wierzę, że jego głos ma w Galakcie pewną siłę (niemniej, warto się upewnić, czy to przeszło). Zresztą, co to za pomysł, by pozostawiać angielskie nazwy nietłumaczone?
Bo widzi mi się, że żadna z tych propozycji nie jest prawdopodobna. Nemo już zdradzał nam poniekąd, jakie nazwy będzie chciał forsować - i były zupełnie inne. A wierzę, że jego głos ma w Galakcie pewną siłę (niemniej, warto się upewnić, czy to przeszło). Zresztą, co to za pomysł, by pozostawiać angielskie nazwy nietłumaczone?
- Draugnimir
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• The Gauntlet PL
• The Wildland PL
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Handel
• Księżycowy Kamień
• ZP i LK - Posty: 13282
Ja obstawiam 4. bibelot
Jesteś autorem dodatku, zamieść go na stronie www.MagiaiMiecz.eu. Skontaktuj się ze mną poprzez mail.
- Rogo
-
Do Sprite'a mi Chochlik za nic nie pasuje - z zupełnie czymś innym się kojarzy
No i Trinket trzeba jakoś przetłumaczyć - nie ma że "WoW w Polsce spolszczył tę nazwę" - co innego nazewnictwo przyjęte przez graczy (i to łał, graczy aż jednej gry), a co innego oficjalne tłumaczenie.
No i Trinket trzeba jakoś przetłumaczyć - nie ma że "WoW w Polsce spolszczył tę nazwę" - co innego nazewnictwo przyjęte przez graczy (i to łał, graczy aż jednej gry), a co innego oficjalne tłumaczenie.
Ja nawet nie mam Talismana.
- Draugnimir
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• The Gauntlet PL
• The Wildland PL
-
Nazwy to było oczywiście gdybanie. Duszek pasuje o niebo lepiej od Chochlika, ale nie byłem pewien, czy nie został już częściowo użyty w innym tłumaczeniu poszukiwacza (nie mam jeszcze nowego MiMa). Łotrzyca też brzmi całkiem nieźle. A co do trinketu, to fakt, grało się swego czasu w WoWa, i zbyt przyzwyczaiłem się do nazwy "trinket" żeby nazywać to inaczej. Zresztą wyspa zwana Trinket Isle w Archipelagu Nikobarów ma również w polskiej geografii nieprzetłumaczoną nazwę. Z polskich nazw pasuje mi tylko "ozdoba", bez niepotrzebnego zdrabniania.
- Mad
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Banda Żądna Przygód
• Czasy Dobrej Magii
• Sklep u Alchemika 3D - Posty: 184
wlasnie wrocilem ze sklepu z grami. Chcialem kupic te plastikowe podstawki pod drukowanych Poszukiwaczy, ale nie maja i miec nie beda. Troche sie zawiodlem na tym sklepie, a chyba jest najwiekszy z obecnych....
Wzialem do reki natomiast pudelko Gor, strasznie spodobala mi sie plansza, o wiele bardziej niz Podziemi, ale to chyba kwestia bycia nowoscią. A najlepsze bylo to, ze w rogu sklepu byly drzwi a za nimi stoliki i jacys kolesie grali w gry, wszystkie gatunku fantasy itd... Spodobalo mi sie to, nigdy czegos takiego nie widzialem. A jak sprzedajacemu kolesiowi EMO-podobnemu powiedzialem co szukam, to wybauszyl oczy ze ja w ogole cos takiego potrzebuje i ze tworze wlasne karty... ehhh, bede musial zamowic je jednak gdzies na necie.
Wzialem do reki natomiast pudelko Gor, strasznie spodobala mi sie plansza, o wiele bardziej niz Podziemi, ale to chyba kwestia bycia nowoscią. A najlepsze bylo to, ze w rogu sklepu byly drzwi a za nimi stoliki i jacys kolesie grali w gry, wszystkie gatunku fantasy itd... Spodobalo mi sie to, nigdy czegos takiego nie widzialem. A jak sprzedajacemu kolesiowi EMO-podobnemu powiedzialem co szukam, to wybauszyl oczy ze ja w ogole cos takiego potrzebuje i ze tworze wlasne karty... ehhh, bede musial zamowic je jednak gdzies na necie.
Ostatnio zmieniony piątek 30 lip 2010, 14:30 przez Mad, łącznie zmieniany 1 raz.
Żyję agresją, która przeradza się w wątpliwość.
(Konstruuję nowy dodatek do TMIM'a)
-
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Magiczne Kamienie - Posty: 1227
- Mały Nemo
-
W sumie zapomniałem pokazać. Swego czasu wspominałem, albo i nie, że na Talisman Island dostępna jest grafika pudełka do Gór w wystarczająco dobrej jakości. Oto ona:
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
- Mad
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Banda Żądna Przygód
• Czasy Dobrej Magii
• Sklep u Alchemika 3D - Posty: 184
ale na pplakatach nie bylo wpisow kiedy graja w TMiMa. Wiec pewnie nie graja. Zalozylbym wlasny kacik w piatki, no ale... nie wiem czy kogos znajde, no i sklep czynny jest tylko do 9ej i piwa pic nie wolno.
Heh, chyba jestem jedyny, ktory ma polska wersje...
Heh, chyba jestem jedyny, ktory ma polska wersje...
Żyję agresją, która przeradza się w wątpliwość.
- Mały Nemo
-