Witam podczas wczorajszej 6 godzinnej partii z 5 osobami mieliśmy, takie małe sporo o:
1.) Posiadam trofea na silę o wartościach 5,2,1,3 i teraz moje pytanie czy jak chce je zamienić na wartość siły to czy odkładam tylko 5 i 2 i dostaje 1 punkt siły i zachowuje 1,3 czy przy zamianie muszę je wszystkie oddać i też dostaje 1 punkt siły ? Ma to znaczenie bo mogę poczekać aż pokonam wroga o wartości co najmniej 3 i wtedy dopiero wymieniam (bo wcześniej oddałbym wszystkie i straciłbym 4 punkty)
2.) Gracz posiada rumaka, który dodaje jego bazową moc do siły podczas walki np ma 4 siły i 3 mocy, Gracz również posiada zaklęcie cios psioniczny. Czy może je rzucić podczas walki i dodać sobie 6 punktów do swojej skuteczności (rumak + cios) ?
3.) Pytanie o "łańcuch zaklęć" gracz posiada umiejętność posiadania conamniej jednego zaklęcia i na początku swojej tury rzuca zaklęcie i dopiero odrazu drugie i znowu je rzuca ..i tak z 5 zaklęć pod rząd aż wylosował zaklęcie które chroni przed utratą punktu życia przegrał walkę i znowu combo 5 zaklęć. moje pytanie czy tak można robić? Czy jest jakieś ograniczenie (gracz rzucał zaklęcie które miały napisane że może je rzucić w dowolnym momencie lub na początku tury)
Wymiania trofeów oraz cios psnioniczny
-
-
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Great Talisman
• Powrót Skavenów
• Udręka Czarownika - Posty: 6309
1. Oddajesz 5 i 2 a resztę zachowujesz na później.
2. Szczerze mówiąc nie wiem.
3. Dobre pytanie. Tak naprawdę jest to pytanie o to czy określona część tury (w tym przypadku początek) jest momentem czy okresem czasu w którym można deklarowac akcje, oraz o to czy deklarowane akcje mogą odbyć się przed trigerującymi akcjami.
2. Szczerze mówiąc nie wiem.
3. Dobre pytanie. Tak naprawdę jest to pytanie o to czy określona część tury (w tym przypadku początek) jest momentem czy okresem czasu w którym można deklarowac akcje, oraz o to czy deklarowane akcje mogą odbyć się przed trigerującymi akcjami.
What a view.
- Mały Nemo
-
A kind, crazy fool and a stubborn kid. - Posty: 23991
1. Bludgeon ma rację - wymieniasz tylko te karty, które chcesz.
2. Sardo ma rację, można tak zrobić (a nawet rzucić 2 ciosy psioniczne lub jechać na 2 rumakach).
3. Do Sarda odpowiedzi dodam jedynie, iż w turach przeciwników możesz rzucić tylko 1 Zaklęcie.
2. Sardo ma rację, można tak zrobić (a nawet rzucić 2 ciosy psioniczne lub jechać na 2 rumakach).
3. Do Sarda odpowiedzi dodam jedynie, iż w turach przeciwników możesz rzucić tylko 1 Zaklęcie.
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!
Little bit of fun is all I'm after!
- abubu
-
a ja dodam, że:
1. Nemo ma rację, że Bludgeon ma rację
2. Nemo ma rację, że Sardo ma rację
3. Nemo ma rację, że dodał do racji Sarda swoją rację
..
1. Nemo ma rację, że Bludgeon ma rację
2. Nemo ma rację, że Sardo ma rację
3. Nemo ma rację, że dodał do racji Sarda swoją rację
..
Jeżeli ktokolwiek nie zrozumiał choćby części mojej wypowiedzi, to zgodnie z regulaminem, może ją śmiało uznać za spam a następnie zgłosić zaistniałą sytuację administracji/moderatorom niniejszego forum.